Står det til regeringen, skal der indføres skattelettelser for 23 milliarder kroner, og det skal være med til at gøre det mere attraktivt for danskerne at tage på arbejde. Det fremgår af regeringens nye skatteudspil.

Det vækker glæde hos Landbrug & Fødevarer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er rigtig glade for at se, at regeringen lytter til erhvervslivet og kvitterer for det ved at give danskerne et større incitament til at arbejde og yde en ekstra indsats på arbejdspladsen. Vi håber nu, at de politiske forhandlinger vil ende ud i en aftale, der gavner dansk erhvervsliv, siger Karen Hækkerup, der er direktør i Landbrug & Fødevarer, og fortsætter:

- Det vigtigste for os i fødevareklyngen er, at regeringen og de andre partier har for øje, at vi skal have øget arbejdsudbuddet i Danmark. Det er vigtigt, at tage produktion-Danmarks problemer med mangel på kvalificeret arbejdskraft alvorligt. Vi må ikke lade vores ordrer og arbejdspladser rykke til udlandet.

Fjerne loft

Helt konkret ønsker regeringen blandt andet at fjerne loftet over beskæftigelsesfradraget, der i dag er på 30.000 kroner. Samtidig vil regeringen lave et nyt jobfradrag på 4.500 kroner målrettet de laveste arbejdsindkomster. Derudover vil regeringen også indføre de planlagte lettelser i topskatten hurtigere end planlagt.

- Landbrug & Fødevarer er positive over, at regeringen med sit skatteudspil vil fjerne loftet over beskæftigelsesfradraget og lave en hurtigere indfasning af forhøjelsen på topskattegrænsen. Det gør det mere attraktivt at yde en ekstra indsats på arbejdet, og det er der brug for, hvis opsvinget skal vare ved, siger Karen Hækkerup og fortsætter:

- Det er godt at se, at regeringen med dette skatteudspil tager første skridt i den rigtige retning. Reformpausen har været længe nok.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Billigere biler

Regeringen har også planer om at skrue på registreringsafgiften på biler. I dag er registreringsafgiften for personbiler 105 procent af bilens afgiftspligtige værdi op til 109.000 kroner (2018-niveau) og 150 procent derover. Her foreslår regeringen at afskaffe den høje registreringsafgiftssats og nedsætte den lave sats til 100 procent, således at der fremover er én registreringsafgiftssats på 100 procent af bilens afgiftspligtige værdi.

- Regeringens forslag om en lavere registreringsafgift på biler vil gøre det attraktivt at købe en bedre bil og dermed køre længere til arbejde. Det er rigtig positivt for de danske yderkommuner, hvor de i øjeblikket kæmper med at få besat ledige stillinger. Det vil også være rigtig godt for fleksibiliteten på arbejdsmarkedet, siger Karen Hækkerup.