Sammen med Landboungdoms arbejdsmiljørådgiver Hans Jürgen Deth-lefsen, bidrog Emil S. Christensen med oplæg til elevernes projektdage om emnet arbejdsmiljø og sikkerhed på arbejdspladsen.

Emil fortalte om de oplevelser han har haft i forbindelse med en alvorlig arbejdsulykke. Ulykken skete under et ophold i USA, hvor han arbejdede på en stor farm. Under opholdet på farmen omkom en kollega i en tragisk arbejdsulykke. Han blev kørt over af en traktor en aften, der blev kørt af en anden kollega. Den omkomne var gået ud på marken i mørket, ingen ved præcis, hvorfor og hvad der skete. Om han forsøgte at komme op på den kørende traktor vides ikke. Men han blev kørt over af traktoren og døde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Behov for krisehjælp

Emil var en af de første på ulykkesstedet sammen med driftslederen på farmen, de kunne hurtigt se at der ikke var noget at gøre mere.

Efterfølgende var der behov for krisehjælp til Emil og de øvrige ansatte på farmen. Emil føler selv at samtalerne med krisepsykologen hjalp ham med at bearbejde oplevelserne.

Emil har siden været på en arbejdsplads i Danmark, hvor en kollega omkom i en arbejdsulykke, dette har påvirket ham en del.

Emil er ofte ude at fortælle om sine oplevelser når han sammen med Hans Jürgen Dethlefsen, blandt andet i forbindelse med Sikkerhedskursus for unge med fritidsjob i landbruget, som afvikles på flere landbrusskoler.

Flere risici

Arbejdsmiljørådgiver Hans Jürgen Dethlefsen fortalte om de risici der er i landbruget og hvorledes de kunne forebygges. Eleverne fik en præsentation af de personlige værnemidler som er aktuelle i det daglige arbejde i landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efterfølgende arbejdede eleverne med arbejdsmiljøproblemstillinger i landbruget og fremlagde resultatet for de andre. Det blev blandt andet til små film, der viste nogle af de ting man skulle være opmærksom på.

Eleverne fik et indblik i hvor vigtigt det er at have fokus på arbejdsmiljøet og sikkerheden i det daglige arbejde.