Abonnementsartikel

Høsten i år sætter ikke rekord, men den er langt bedre end sidste år, forudser Peter Poulsen, formand for Planter og natur, Djursland Landboforening.

Selvom sommeren har budt på en noget blandet vejrudsigt, så er der noget der tyder på, at høsten i år er langt bedre end sidste år. Det er i al fald tilfældet hos Peter Poulsen, formand for Planter og natur i Djursland Landboforening, som regner med at høsten kommer i hus denne uge, hvis det gode vejr fortsætter.

- Der er ikke tale om et rekord år, men høsten har indtil nu givet rigtig godt - også bedre end sidste år. Det kan vi godt være tilfredse med, mener Peter Poulsen, som i alt skal høste 350 ha på ejendommen i Ørsted på Djursland.

Den kære vejrudsigt

Peter Poulsen er klar over, at han er en af de få, som i denne uge kan se en ende på dette års høst. Det omskiftelige vejr har også været udfordrende for Peter Poulsen, og han har da også talt med flere landmænd, der er og har været meget frustreret over vejret ved dette års høst.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jeg kan mærke, at folk er rigtig trætte af det. Regnvejr er spild af tid. Jeg har også hyret to mand ind, som blot må stå og vente, når det regner. Det er da irriterende, siger Peter Poulsen, som bruger de regnfulde dage på at få trimmet maskinerne, så han er helt klar til at rykke, når vejrudsigten lover godt vejr.

Men selvom sommeren har været våd, har den også budt på tørre dage, som kombineret med en mild vinter har skabt gode vækstbetingelser, mener Peter Poulsen.

- Vi kunne, som så mange andre, godt have brugt noget mere sol. Det manglende sol gør, at de sidste kilo mangler i laden, men vi har indtil nu høstet mere end sidste år, fortæller han.

Høsten på Djursland

Carsten Kløcher, chef for Planteavl ved Djursland Landboforening, mener, at det endnu er for tidligt at komme med en generel vurdering af, hvordan høsten har været på Djursland i år. Ifølge ham er der naturligvis enkelte landmænd, som er længere fremme med høsten, men generelt er de fleste landmænd på Djursland halvt færdige. Han spår, at landmændene endnu mangler fem gode høstdage for at få hele høsten i hus. Noget tyder dog på at høsten i år, for de flestes tilfælde, er som sidste år eller måske endda lidt bedre.

- Vi mangler endnu det forkromede overblik over hele høsten, men lige nu ser det lovende ud. Der er flere som har fået større udbytter på denne tid end sidste år, fortæller Carsten Kløcher.