Traktorkørsel, førstehjælp, pløjning og gødningslære. Det er landbrugsfaglig undervisning med en stærk 'hands-on'-tilgang, der er på skemaet, når Jordbrugets UddannelsesCenter Århus i tre uger er vært for 15 ungarske elever. Grundkurset er i landbrugsteknik, og formålet er at afprøve et nyt skolesamarbejde på tværs af landegrænser.

Kursusforløbet er sammensat af elementer fra den danske landbrugsuddannelse, og undervisningen, der varetages af landbrugs- og tekniklærere fra Jordbrugets UddannelsesCenter, foregår på skolens eget landbrug, Bredballegård.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her bliver de ungarske studerende introduceret til de landbrugsmaskiner, der bruges i dansk landbrug og i undervisningen på Bredballegård, ligesom store temaer på uddannelsen, som fx gødningslære, arbejdsmiljø og førstehjælp, bliver behandlet.

Den teoretiske undervisning flyttes i høj grad ud i skolens praktiske faciliteter, efter samme undervisningsprincip som skolens danske elever følger, og der indgår en stor del praktisk træning i kurset. For eksempel skal de ungarske studerende lære at køre og manøvrere med en traktor og træne påsætning af aftagning af forskellige typer grej.

Endelig indeholder kurset også virksomhedsbesøg hos maskinforretningen Horsens Maskiner A/S samt hos Hasagergaard, der driver moderne landbrug, maskinstation og gårdbutik.