Et stærkt marked for bæredygtigt træ har fået Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) til at tilbyde deres medlemmer en PEFC-certificering, som i fremtiden betyder flere PEFC-certificerede skov-entreprenører, til gavn for de danske skove og forbrugerne.

Bæredygtighed giver værdi for medlemmerne, og fordelen ved at oprette en gruppecertificering for virksomheder er mange, og DM&E står nu stærkt på markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som brancheforening vil vi altid være på forkant med udviklingen. Det skal give mening for vores medlemmer at blive PEFC-certificeret. Med en gruppecertificering for vores medlemmer sikrer vi os, at medlemmerne kan tilbyde certificerede produkter fra de danske skove. Vi ser, at PEFC kan bruges som et konkurrenceparameter, fortæller Claus Danefeldt Clemmensen, konsulent - skov, vand og naturpleje DM&E

I Danmark er tæt på 100 procent af de certificerede skove PEFC-certificerede, hvilket giver gode muligheder for at købe PEFC-certificeret træ. En PEFC sporbarhedscertificering er med til at dokumentere at de produkter som medlemmerne af gruppeordningen omsætter er produceret på bæredygtigt vis.

Unik mulighed med PEFC-gruppecertificering For mange mindre virksomheder er en certificering en besværlig og omkostningstung øvelse. Derfor har man i PEFC-systemet mulighed for, at oprette gruppeordninger for mindre virksomheder. Det giver virksomhederne mulighed for, at vælge en PEFC-certificering uden selv at skulle etablere et internt dokumentationssystem. Dette klares af gruppeforvalteren.

- En PEFC-gruppecertificering, giver god mening for mindre virksomheder og kan skabe ekstra værdi for gruppens deltagere. DM&E er et godt eksempel på, hvordan en brancheforening skaber værdi for medlemmerne. Vi er glade for at DM&E har valgt at oprette en gruppecertificering, og for PEFC er det en vigtig milepæl i vores udvikling. Jeg ser frem til at samarbejde om at styrke et vigtigt led i værdikæden, siger Morten Throøe, sekretariatsleder for PEFC Danmark.

Flere certificeringer

I dag kan omkostninger ved en certificering synes store for de mange små og mellemstore virksomheder. DM&E, har i mange år varetaget medlemmernes interesser, og ifølge Claus Danefeldt Clemmensen, er det et naturligt skridt, at medlemmerne også skal tilbydes rådgivning og mulighed for at sælge deres produkter som bæredygtigt igennem en gruppeordning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores branche kigger ofte over på skovsektoren i Sverige, og derfor har vi i mange år gået med overvejelser om en gruppecertificering. Vi kan mærke på vores medlemmer og branchen generelt, at nu er tiden inde til at tage næste skridt, fortæller Claus Danefeldt Clemmensen, konsulent - skov, vand og naturpleje DM&E

DM&E bliver den første danske PEFC gruppeordning for virksomheder i Danmark, men det forventes at flere grupper vil se dagens lys i den kommende tid.

- Med et marked som efterspørger mere bæredygtigt træ, begynder flere virksomheder at tænke bæredygtigt, og en gruppecertificering er en mulighed for alle brancher og virksomheder. Vi er løbende i kontakt med forskellige brancher, som ser PEFC-systemet som et stræk system, som er omkostningseffektivt uden at gå på kompromis med bæredygtighedskriterierne, siger Morten Throøe, sekretariatsleder for PEFC Danmark.esu