Abonnementsartikel

Landbrug & Fødevarer tager til genmæle over for Dyrenes Beskyttelses kampagne om 'Burgrise'.

Dyrenes Beskyttelse har lanceret kampagnen: 'Hvis bare grise var høns. Burgrise - nej tak'. Kampagnen opfordrer danskerne til at donere penge og underskrifter til Dyrenes Beskyttelse i kampen mod grisenes dårlige dyrevelfærd.

Ifølge Landbrug & Fødevarer har Dyrenes Beskyttelse nået et nyt lavpunkt;

- Hos Dyrenes Beskyttelse har man skiftet fakta og fornuft ud med fanfarer og fanatisme. Det handler tydeligvis om at fremprovokere mest mulig forargelse hos danskerne, så de fremover får dårlig samvittighed, hvis de så meget som nærmer sig en leverpostej, siger Martin Merrild, formand for Landbrug og Fødevarer og uddyber;

- Danmark har et højt niveau af dyrevelfærd, og de danske svineproducenter passer godt på deres dyr. På en lang række områder har vi danske særregler, som går videre end EU-lovgivningen. Det ved de også godt hos Dyrenes Beskyttelse, så kampagnen er et desperat angreb og bevidst manipulation. Hvis Dyrenes Beskyttelse virkelig vil gøre en forskel for grisene, burde de kæmpe for at indføre danske standarder i andre lande.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den danske svineproduktion beskæftiger mere end 33.000 personer i Danmark og giver et årligt bidrag til BNP på 18-19 milliarder kroner. De danske svineproducenter og slagterier er verdenskendte for at levere præcision, fødevaresikkerhed og kvalitet i samspil med et højt niveau af dyrevelfærd. Derfor vælger 133 lande at importere grisekød fra Danmark.

Unødig skyttegravskrig

Karen Hækkerup, administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, understreger, at vi ikke får mere dyrevelfærd af at afvikle den danske produktion.

- Danmark er et af de lande i EU, hvor dyrevelfærden er bedst. Sverige og Storbritannien har prøvet at gå endnu længere, men de skærpede krav betyder, at begge lande nu importerer grisekød, da egen produktion ikke længere kan dække hjemmemarkedet. Vi skal ikke ende i samme situation, og grisene får det absolut ikke bedre, hvis vi fremover skal købe mere grisekød fra lande med dårligere dyrevelfærd.

- Det undrer mig, at Dyrenes Beskyttelse vælger en skyttegravskrig frem for et konstruktivt samarbejde. Vi viser gerne Dyrenes Beskyttelse, hvordan virkeligheden ser ud, og hvorfor 'Made in Denmark' er et anerkendt kvalitetsstempel i hele verden. Ligesom alle andre kan de jo komme til Åbent Landbrug den 17. september, udtaler Karen Hækkerup.

I dag starter Landbrug & Fødevarers nye annoncer for Åbent Landbrug, hvor de blandt andet skriver:

- I stedet for at tale om, at forholdene for de danske grise er blandt de bedste i EU, vil vi gerne invitere alle interesserede på et besøg i virkeligheden.