Regeringen har for nyligt meldt ud, at man dropper ideen om at sænke topskatten, på trods af, at det var blandt regeringspartiet Liberal Alliances kardinalpunkter i valgkampen.

Hos Landbrug & Fødevarer håber man dog, at der i regeringens kommende skatteforslag også vil være tænkt på landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det ærgrer mig, at regeringen har droppet tankerne om at nedsætte topskatten. Men vi må også erkende, at der lige nu ikke er den politiske enighed om det projekt. Det betyder dog ikke, at regeringen ikke kan gøre noget for danske landmænd og fødevareproducenter. Hvis vi skal fastholde et landbrug, en fødevareproduktion og en agroindustri i verdensklasse, er vi nødt at få kigget på afgifter, der hæmmer vores konkurrenceevne, siger Karen Hækkerup.

Særligt opfordrer Karen Hækkerup til, at man afskaffer grundskylden på landbrugsjord.

- Eksempelvis skal danske landmænd som de eneste erhvervsdrivende i Danmark betale skat af deres produktionsjord, mens det ikke gælder for landmænd i vores nabolande. Derfor vil det være helt oplagt at kigge på en afskaffelse af grundskylden på produktionsjord, siger Karen Hækkerup, der også nævner en række andre afgifter, der gør landmændenes dagligdag mere besværlig:

- Jeg forventer, at regeringen kommer med et udspil, hvor afgiften på plantebeskyttelsesmidler, svulmeafgiften, kødkontrolafgiften, NOx-afgiften og andre væksthæmmende afgifter får en ende. Vi har brug for, at få gjort op med de skatter og afgifter, der holder væksten nede i vores medlemsvirksomheder.