Abonnementsartikel

Polske landbrugslærere er i Danmark på studietur for at ny viden og inspiration til undervisning.

Hvad kan polske landmænd lære af Danmarks måde at drive landbrug på, og hvordan er landbrugsuddannelsen bygget op i Danmark i forhold til i Polen? Det er en gruppe landbrugslærere fra Polen taget til Danmark for at finde ud af.

Det er den internationale koordinator hos Jordbrugets UddannelsesCenter Århus, Karolina Sikala, der har arrangeret de 20 polske landbrugslæreres studietur, som strækker sig over 12 dage.

- De har valgt at komme til Danmark, fordi landbruget her er på et meget højt niveau. Undervisningen på polske landbrugsskoler er også meget anderledes end i Danmark. I Polen har eleverne meget teori, mens der i Danmark er teori sammen med meget praksisk erfaring, siger Karolina Sikala.

Mange besøg

Fra 7-18. august besøger underviserne virksomheder inden for plantealv, jordbrug og andre landbrugsskoler, blandt andet Kalø Økologisk Landbrugsskole.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I programmet er der også afsat tid til besøg hos Danmarks Kvægforskningscenter Foulum i Tjele, hvor gruppen skal have indblik i forskningsarbejde med kvæg, samt en fuld dag tilrettelagt som innovationscamp, hvor deltagerne skal arbejde med den viden, de har tilegnet sig i løbet af studieturen.

Det er planen, at underviserne gennem innovationscamp også skal arbejde med, hvordan konceptet kan bruges i undervisningen på de polske landbrugsskoler.

- Det handler om, at elever skal arbejde sammen i grupper og komme med nye ideer til landbrug. De vil gerne bruge innovationcamp i undervisningen i Polen, for at lære eleverne at arbejde sammen i grupper. I Polen er der tradition for individuelt elevarbejde, mens der i Danmark er meget gruppearbejde, siger Karolina Sikala.

Penge fra Erasmus

Lærergruppen, der besøger Jordbrugets UddannelsesCenter Århus, kommer fra landbrugsskoler over hele Polen.

Projektet er finansieret gennem det internationale skolesamarbejde Europea gennem midler fra Erasmus+, der er EU's uddannelsesprogram.

I 2017 bliver der gennem Erasmus+ i alt udelt 186 millioner kroner til mobilitets- og samarbejdsprojekter mellem institutioner og organisationer i Danmark og de europæiske lande.