Den våde jord gør det nødvendigt at montere ekstra hjul på mejetærsker for at bjerge høsten.

Der skal tvillinghjul på mejetærkeren for at bjerge årets høst af rajgræs hos Agri Nords formand, Carl Christian Pedersen, ved Gandrup i Vendsyssel, skriver Agri Nord.

- Jorden er meget blød og våd derude, derfor har vi været nødt til at sætte tvillinghjulene på, siger Carl Christian Pedersen.

Tørvejr er nødvendigt

Bliver regnen ved, risikerer han og kollegerne, at nogle marker slet ikke kan høstes, Derfor er det afgørende for dem, at der kommer en periode med tørvejr nu.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vejret kommer til at afgøre, om vi overhovedet kan høste, siger Carl Christian Pedersen, mens han navigerer maskinen udenom det vand, der har fyldt sprøjtesporet.

- Vi skal have en stabil periode, ellers lykkes det ikke.

Kvaliteten er truet

Selv hvis høsten kommer i hus, er der risiko for, at det våde vejr går ud over kvaliteten. Samtidig vil udbyttet blive lavere.

- Det er en ret alvorlig situation, vi står i, siger Carl Christian Pedersen.

Han er nu spændt på at få frøene ind på tørreriet og få set kvaliteten.

- Frøgræsset er begyndt at blive grønt igen, fordi det gengror, siger Carl Christian Pedersen.

Vådere somre

Især langs med Limfjorden og nordpå i Vendsyssel er der meget flad og lav jord, og her er der flere, der har problemer med våde marker. Det fortæller teamleder for planteavl i Agri Nord, Poul Madsen.

- Våde marker i høst er en kendt problematik i det område. Flere kører med bælter, firehjuls-træk og tvillinghjul, siger han.

Dog er situationen i år noget problematisk.

- Vi får vådere og vådere somre og større og større problematik med meget vand i august og kraftigere regnskyl, siger konsulenten.