Abonnementsartikel

Sølvbakkegaard Avl og Opformering fandt ud af, at de kunne spare cirka 70 procent af vasketiden med en vaskerobot, og blandt andet derfor har de nu købt en robot mere.

Sølvbakkegaard på Djursland, er et af Danmarks 25 avlscentre, og her er cirka 1.800 søer fordelt på fire afdelinger, med søerne på to afdelinger, og polte, orner og slagtesvin på to andre. De fire afdelinger passes af cirka 20 ansatte, og for direktør Lars Jakobsen er de ansatte netop kernen i virksomheden.

- Vi har nogle rigtig gode medarbejdere, og vi gør en del for, at de er glade for at være her, fortæller han og fortsætter:

- Der er nok også en tendens, til at vores ansatte bliver i længere tid, end andre steder, hvilket vi gerne vil gøre alt for at sikre.

For et par år siden, gik man i gang med at undersøge arbejdsrutinerne på Sølvbakkegaard, for at se om der kunne findes processer, der kunne optimeres.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er altid vigtigt, at man kigger på de rutiner man har, så tiden bliver brugt bedst muligt, fortæller Lars Jakobsen.

Vaskeprocessen var en af de rutiner som blev diskuteret grundigt. Lars Jakobsen ved selv hvilket ulemper, der er ved vask, og hvad man bliver udsat for i den proces.

- Medarbejderne har selvfølgelig alt tænkeligt sikkerhedsudstyr til rådighed, men stadigvæk er det ikke det job, som er fedest, siger han.

På grund af mange timers vask, som man gerne ville udnytte til pasning af grisene, blev det besluttet at forsøge sig med en vaskerobot.

I den stald som Lars Jakobsen viser frem på Rødeled Vej, har vaskerobot været tænkt ind i byggeriet fra starten, og det var også her man startede med at bruge robotten, men hurtigt blev den taget i brug hos søerne også.

- Vi vasker staldene på Rødeled Vej og Neergaardsminde med robot, fortæller han og fortsætter:

- I starten flyttede vi robotten frem og tilbage, hvilket vi nu slipper for, hvor vi har købt robot nummer to.

Nu har Søvbakkegaard så købt sin anden vaskerobot, og nu er der en robot på begge de to adresser.

- Egentlig burde en robot være nok, og det har det også været. Men for at slippe for at transportere den hele tiden, med den nødvendige desinfektion der er nødvendigt i vores system, og samtidig for at have en backup for den gamle maskine, har vi valgt at købe nummer to, fortæller Lars Jakobsen.

For ham er det helt sikkert, at fremtiden på Sølvbakkegaard, består af vaskerobotter.

- Det kan nok ikke penge man sparer ved at bruge en robot, så jeg tænker ikke, man skal gøre det af en økonomisk grund, siger han og fortsætter:

- Den afgørende grund må være arbejdsmiljøet, som bliver væsentligt forbedret.

Læs mere i Hyo

Læs mere, i det nyeste nummer af Hyo, der udkommer fredag den 4. august.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen allerede nu læses på hjemmesiden. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement ved at klikke her eller på 7620 7970.