Slovakiet - Case IH er klar med en opdatering af Maxxum-serien, der går op til 175 hestekræfter.

De nye tiltag blev præsenteret ved et pressearrangement i Bratislava, som Maskinbladet deltog i. For nylig meldte New Holland ud, at man var klar med en dobbeltkobling til virksomhedens T6-modeller, og nu er søstervirksomheden fra CNH, Case IH, altså også på vej med dobbeltkobling til Maxxum-serien. Hos Case IH har koblingen fået navnet ActiveDrive 8, og den kan fås på Maxxum Multicontroller-modeller og giver i alt 24 hastigheder i både fremadgående gear og bakgear.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med lanceringen af ActiveDrive 8-transmissionen er det nu muligt at få en ny semi-powershift-transmission med otte powershift-trin i hvert af tre områder til Case IH Maxxum-traktorer. Den føjes til de eksisterende semi-powershift-transmissioner med fire hastigheder og de trinløse transmissioner på Maxxum-traktorer, der er blevet omdøbt til henholdsvis ActiveDrive 4 og CVXDrive.

Tre serier

Dobbeltkoblingen fungerer ved, at de fire lige gear og en kobling på en aksel og de fire ulige gear og en kobling på en anden aksel. Når et ulige gear kobles fra med den ene kobling, har den anden kobling allerede et lige gear i indgreb.

Transmissionen har tre serier, der bruges ved forskellige opgaver. Den ene serie, der omfatter hastigheder op til 10,2 km/t, er specielt designet til tungere trækarbejde. Til specialopgaver, der kræver meget lave hastigheder, som eksempelvis grøntsagsdyrkning, kan ActiceDrive 8 endvidere fås med ekstra krybegearshastigheder. Den næste serie dækker, ifølge Case IH, næsten 90 procent af alle krav til anvendelse i marker, på græs og med læsser. Det betyder, at traktoren kan anvendes ved fuld belastning uden momentafbrydelse fra 1,6 - 18,1 km/t. Til kørsel på vej er transmissionen konstrueret således, at den starter i område tre, hvorpå en overspringsfunktion gør det muligt at bevæge sig hurtigt op igennem powershift-hastighederne. En automatisk skiftefunktion betyder, at traktoren kan indstilles til automatisk at køre igennem otte hastigheder og gennem alle 16 gear i de to øverste områder på vejen. En kick-down-pedalfunktion kan anvendes til at omgå transmissionens automatik og få den til skifte ned.

Forbedret som læsser

Maxxum-serien bruges ofte som frontlæsser, og hos Case IH-har man gjort sig umage for at forbedre oplevelsen i køresiloen.

Et af de nye tiltag er en hurtigere styrring, hvor føreren i traktoren kan indstille, hvor mange omdrejninger rattet skal dreje, før der er fuldt styreudslag på hjulene. Derudover har Case IH også en powershuttle, der sikrer, at der ikke mistes træk eller trækkraft ved retningsændringer på skråninger, og en bremseudkoblingsfunktion gør det let og sikkert at standse ved vejkryds, eller når der skal stables baller med en læsser. Det er muligt at modulere både skift af gear og retning, så der opnås en hurtigere eller langsommere respons passende til den aktuelle opgave.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye Maxxum-modeller har også fået en designmæssig overhaling af fronten, som fås i to udgaver. Den ene med klassiske halogen-lygter og en model med LED-lygter. Case IH har også været på rov i de større traktor-serier, hvor man har hentet Accuturn, et system der gør traktoren i stand til automatisk at vende på forageren, der nu fås på Maxxum-serien.