I dag kører der næsten 4.000 Väderstad-maskiner i Ukraine og Rusland, og den svenske producent af såmaskiner og jordbearbejdsningsudstyr fortæller, at de to lande derfor er vigtige markeder for Väderstad.

Derfor har Väderstad netop indgået en aftale med John Deere i de to lande om salg og disputation igennem John Deere-forhandlernettet. Aftalen giver John Deere-forhandlerne i landene en eksklusivitet på Väderstad-produkterne, og det er derfor kun John Deere, som er autoriseret forhandlere af de svenske maskiner - ligesom det er tilfældet i Danmark, hvor det er de danske Semler Agro-forhandlere, som har eksklusiviteten på Väderstad-produkterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vil ikke opkøbes

- Med denne aftale sikre vi en styrke og geografisk sikkerhed på de to vigtige markeder. Vores kunder i Rusland og Ukraine vil opnå fordele med en bredere servicedækning og support fra et omfattende netværk af John Deere-forhandlere med dygtige medarbejdere, fortæller Mattias Hovnert salg- og marketingschef hos Väderstad.

Han gør samtidigt opmærksom på, at denne aftale kun glæder for Rusland og Ukraine, og Väderstad ikke har hensigter om at blive opkøbt af John Deere.

- John Deere har et godt ry for levering af landbrugsmaskiner af højkvalitet, og det kan vi drage nytte af til at stå stærkere på disse markeder, fortæller Mattias Hovnert.

Den officielle aftale om salg og servicering af John Deere og Väderstad fra samme forhandlernet trådte i kraft den 25. juli 2017.