Skiold A/S i Sæby har netop købt iværksættervirksomheden Farmlog i Vinderup. Overtagelsen skal føre til endnu større satsning på brug af de mest moderne it-teknologier i de løsninger, som Skiold tilbyder svineproducenter i Danmark og globalt.

Skiold er en global leverandører af løsninger og teknologi i tre segmenter: Mekanisering af svinestalde, fremstilling af foder samt sortering og rensning af korn og frø på landbrug og i industri.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

-Med købet af Farmlog bliver det muligt for os at levere en totalløsning, som sikrer svineproducenter fuld monitorering af driften - det vil sige overvågning af alle dele af produktionen og brug af de opsamlede data i den løbende driftsledelse.

-Fremtidens stalde monitorerer ikke alene klima, foder og sundhedstilstand, men skaber også dynamiske prognoser, som kan sikre, at landmanden hele tiden er et skridt foran.

-Med digitalisering af processerne på et landbrug kan der indfries store vækstpotentialer og skabes øget konkurrenceevne, der kan forbedre nettoresultatet hos vores kunder. Det skyldes de bedre muligheder for at styrke management på bedriften og dermed optimere fodringen og øge dyrenes sundhed.

Det siger Samuel Waldorph, som er administrerende direktør og koncernchef for Skiold A/S.

I alle dele af verden

-Vi udvikler, producerer og leverer løsninger og teknologier herunder møllerier og fodringsanlæg, samt klimastyringer og staldinventar til de største svineproducenter i alle dele af verden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Skiold har 140 års erfaring som leverandør til landmænd. Det har været og er vores styrke, at vi er fulgt med udviklingen, så vi til enhver tid har kunnet levere topmoderne udstyr, som sikrer en optimal og rentabel produktion hos vore kunder.

-Fremtidens landbrug vil i endnu højere grad være baseret på data. Nu er tiden kommet til, at moderne teknologier som Cloud computing, smarts phones, Internet of Things og Big Data - det vil sige store mængder af data - skal være en del af den løsning, vi tilbyder vore kunder.

-Big Data i landbruget handler blandt andet om at forbedre effektiviteten og sporbarhed i hele forsyningskæden fra jord til bord, tilføjer Samuel Waldorph.

Enkel opsamling af data

Farmlog er udviklet af Margit Skovbjerg. Det nye system blev lanceret i begyndelsen af i år.

-Jeg har udviklet Farmlog med fokus på svineproducenternes behov for hurtig, præcis og brugbar opsamling af data, der kan øge effektiviteten og rentabiliteten ved at forbedre sundheden og velfærden i svinestaldene, siger Margit Skovbjerg, og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Her har jeg især sat fokus på, at dataopsamlingen skal være meget enkel, at systemet skal være meget nemt at bruge, og at det er særlig skarpt på registreringen af medicin.

-Farmlog svin består af en app, der fungerer på både IOS og android, der er koblet op på en hjemmeside, som kan bruges fra en hvilken som helst enhed med internetforbindelse.

-Sammenkoblingen mellem app og hjemmeside gør det muligt for svineproducenten / driftslederen at se på data fra sin egen svineproduktion i realtid - det vil sige i samme øjeblik som disse data registreres af udstyr eller medarbejdere i stalden.

-Den enkelte svineproducent / driftsleder kan dermed sætte hurtigt og effektivt ind, når de første tegn på problemer opstår.

-Hurtigere og mere præcis reaktion kan reducere medicinforbruget, forebygge eller minimere sygdomme og reducere dødeligheden og dermed forbedre effektiviteten i staldene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Jeg glæder mig over, at Farmlog bliver en del af Skiold, da jeg ser dette som en mulighed for, at Farmlog kan nå ud til et større internationalt marked.

-Det er min erfaring, at foder og management er de to mest betydeligste faktorer for en effektiv drift med sunde grise, siger Margit Skovbjerg, som forsat vil være en del af teamet bag Farmlog hos Skiold.

Margit Skovbjerg har mange års erfaring som minkavler samt stor interesse for it som grundlag for udviklingen af Farmlog.