I sidste måned fortalte Danish Crown, at en aftale om 600.000 grise til slagtning skaber 260 nye produktionsjob på Danish Crowns slagterier i Ringsted og Sæby.

Det er ikke gået ubemærket hen, og de to slagterier er siden udmeldingen blevet kontaktet af mange interesserede ansøgere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

200 nye i Ringsted

Hovedparten af de 260 nye job oprettes på slagteriet i Ringsted. Her bliver der brug for mindst 200 medarbejdere på et nathold til at slagte grisene fra Danish Crowns sjællandske leverandører.

I første omgang skal man ansætte 150 mand til natholdet i Ringsted, og fabrikschef Jesper Frandsen kan næsten melde fuldt hus allerede nu.

- Vi har haft mere end 450 henvendelser fra både faglærte og ufaglærte slagtere, og vi mangler kun 25 mand i at have alle ansat til det nye nathold, der starter den 1. september. De første er allerede i gang med oplæringen, fortæller Jesper Frandsen.

Danish Crown i Ringsted har allieret sig med jobcentre over hele Sjælland og har også kørt en kampagne i samarbejde med Jobservice Danmark, der koordinerer indsatsen for alle danske jobcentre.

- Vi har haft en rigtig god dialog med jobcentrene, som også har hjulpet os med lister over ansøgere fra de enkelte centre, siger Jesper Frandsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han forventer snart at kunne lukke for tilgangen til det første hold.

- Jeg er sikker på, at vi snart er i mål med de sidste 25 mand til det første hold. Når de er fuldt oplært den 1. september, går vi i gang med at finde mindst 50 medarbejdere yderligere til det sidste hold. Her vil vi fokusere på at tiltrække folk, der har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet, siger Jesper Frandsen.

Over 400 har søgt

På Danish Crown i Sæby er det besluttet at oprette et aftenhold. Det giver job til 60 nye medarbejdere, og der er rift om de nyoprettede stillinger.

Godt 400 interesserede har kontaktet enten slagteriet i Sæby eller Jobcenter Frederikshavn for at komme i betragtning til et job.

Mandag i sidste uge var der informationsmøde på slagteriet, og her mødte der 140 op for at høre, hvad Danish Crown har at tilbyde, og hvad der forventes af de nye medarbejdere.