Sidste år gav DLG som det første grovvareselskab herhjemme højere priser for foderhvede og foderbyg med højt proteinindhold på baggrund af landbrugspakken, og igen i år styrker DLG incitamentet for at øge kornkvaliteten.

- Sidste år var en succes og på den baggrund skærper vi ambitionsniveauet. Vi giver igen vores kunder et incitament til at levere korn af bedst mulig kvalitet, da det øger muligheden for bedre priser. For høst 2017 øger vi derfor incitamentet for at producere korn med særligt højt proteinindhold, siger Mogens Frederiksen, vicekoncerndirektør for afgrøder i DLG.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Acceptere ikke nedsprøjtning

DLG fortsætter med at sikre afsætningen af dansk maltbyg på verdensmarkedet, hvor den er kendt for sin høje kvalitet. For at sikre denne position vil DLG fremover ikke acceptere maltbyg behandlet med glyphosat.

- Vi vil i høsten naturligvis følge kornbranchens anbefaling om, at maltbyg dyrkes uden brug af glyphosat før høst. For høst 2017 har vi det som et krav for afregningen af maltbyg, at der ikke må være sprøjtet med glyphosatholdige midler før høst. Vi er således med til at sikre landmændene den ekstraindtægt, der kommer af at levere den kvalitet, som markedet efterspørger, siger Mogens Frederiksen.

- Vi har i den seneste tid arbejdet detaljeret med at planlægge logistikken for årets høst. Vi har lagt et stort forarbejde i at få høsten i hus på den bedste og billigste måde til glæde for vores kunder. Vi er klar og ser frem til en god høst, hvor vi med vores høsttiltag vil være med til at sikre afsætningen af dansk landbrugs afgrøder til fordel for danske landmænd, fortæller Mogens Frederiksen.

DLG har valgt at fastholde tørringstaksterne fra sidste år på trods af omkostningsstigninger på området.