Abonnementsartikel

Når du investerer i GPS-udstyr, bør man overveje, om systemet kan tale sammen med alle maskiner og skræme.

I et dansk maskinhus indgår der for de fleste landmænds vedkommende flere forskellige maskiner, som hver især skal løse forskellige opgaver. Teknologien har ligeledes også fundet vej til de fleste landmænd i større eller mindre grad, men skal der det optimale ud af den teknologi, skal det kunne tale sammen.

- Når landmændene går med tanker om at investere i nyt eller opgradere deres GPS udstyr, er det vigtigt, at de gør sig tanker om, hvad de skal bruge det til og hvor mange forskellige maskiner, der skal kobles op til skærmen. Og at de derefter går efter et system, som er kompatible med flere mærker på tværs af farver, siger Jens Christian Skov, Agronom hos Geoteam.

Men hvor er fokus ellers henne i dag, og hvor er der pt sket mest henne, når vi snakker præcisionslandbrug, det forsøger jeg at få svar på fra Jens Christian Skov Jensen.

- Først og fremmest vil jeg starte med min definition på præcisionslandbrug, som er relativ bredt, men der indgår altid en GPS position på jorden i forhold til det arbejde, vi laver i landbruget. Det er omdrejningspunktet til at starte med, og i min verden er sektionskontrol på en sprøjte faktisk også præcisionslandbrug - det er en enkeltstående teknologi, men det er præcision for det relaterer til et fast punkt på jorden. Faste kørespor ser jeg også som et præcisionslandbrugs værktøj, siger Jens Christian Skov Jensen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Dernæst retter han fokus på et område, som han vurderer, der er sket en stor udvikling indenfor - nemlig tildelingskortene.

Eksplosiv vækst

- Indenfor præcisionslandbrug er tildelingskort det område, hvor der er sket mest i den seneste tid, ja, jeg vil nærmest sige en eksplosiv vækst, siger Jens Christian Skov Jensen.

Han knytter det sammen med indførelsen af Cropsat.

- Indførelsen, udbredelsen og den voldsom promotion fra Seges af netop Cropsat, har rykket noget i dansk landbrug på præcisionssiden, siger han og tilføjer:

- Kernen i præcision er at behandle forskellige områder inden for marken individuelt, og indenfor det er der sket en stor udvikling.

I Agro, der udkommer fredag den 14. juli kan du læse resten af artiklen. Men allerede nu kan du læse artiklen ved at klikke her:

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på http://www.agrar-plus.dk/agro eller telefon