Landbrugsskoleelever fra Dalum Landbrugsskole vil også fremover få mulighed for at vælge udlandsophold som en del af deres skoleforløb.

Landbrugsskolen har netop fået tilsagn om en ny to årig Erasmus samt bevilling på cirka en million kroner til finansiering af rejser og ophold i udlandet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har en ambitiøs målsætning om, at en stor del af vores elever skal i virksomhedsforlagt undervisning eller praktik i udlandet. Det er vigtigt, at de unge får øjnene op for verden udenfor Danmarks grænser, og derfor er vi superglade for, at EU igen har tilgodeset skolen med en stor bevilling til rejser og ophold i udlandet, siger forstander Jens Munk Kruse.

En global verden

Dalum Landbrugsskole sendte i alt 40 grundforløbselever i virksomhedsforlagt undervisning (VFU) i Irland i efteråret 2016 og håber på at sende mindst ligeså mange afsted i år.

- Her på Dalum Landbrugsskole har vi mange internationale studerende fra blandt andet Asien og Sydafrika, og det sætter sit præg på livet på skolen, men vi skal også selv ud at opleve, hvordan man gør tingene andre steder. Vi lever i en global verden, og en del af vores elever vil ende i spændende jobs i udlandet, når de er færdige med deres uddannelse. Derfor er det vigtigt, at vi har forberedt dem på den virkelighed, der venter lige rundt om hjørnet, siger forstander Jens Munk Kruse.

Udover at finansiere udlandsophold for både grundforløbs- og hovedforløbselever rummer den ny EU-bevilling som noget nyt også mulighed for, at en lille gruppe lærere kan rejse til udlandet for at suge ny viden til sig.