Nye tal fra Miljø- og Fødevareministeriet viser, at 928 landmænd har søgt om nye tilsagn om Økologisk Arealtilskud til cirka 31.500 hektar. det glæder økologichef Kirsten Holst fra Seges, som fortæller, at de 31.500 hektar fuldt ud lever op til det som var håbet ud fra den store interesse der har været for omlægningstjek i hele landet.

- Vores forventning til næste års omlægning vil nok ligge på et niveau mellem 20.-30.000 hektar, fortæller Kirsten Holst, som påpeger, at det er godt at arealet fortsat stiger. Vi har brug for de nye hektar til at skaffe foder til de mange nye økologiske husdyr. Væksten her ser også ud til at fortsætte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mere rådgivning

- Den lokale økologirådgivning et også i færd med at opruste med flere rådgivere til at matche det stadigt stigende antal økologer. Vi ved det er en stor beslutning at omlægge sin bedrift. Derfor er vi fra Seges i samarbejde med de lokale rådgivningsenheder klar til at sikre at viden og erfaring kommer ud til de nye økologer, fortæller hun.

- Men det er også vigtigt, at man får prioriteret af it-løsninger, der fungerer og som kan lette administrationen for landmænd og myndigheder. Der skal overvejes om der er afsat nok ressourcer til sagsbehandling og kontrol.