Abonnementsartikel

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har besluttet, at en revideret forretningsplan som grundlag for etableringen af DanAvl P/S er ved at være klar til en markedstest.

Den nye forretningsmodel bag DanAvl P/S har været længe undervejs. Nu har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (KFST) besluttet, at en revideret forretningsmodel for DanAvl P/S er ved at være klar til en markedstest, som skal danne basis for KFST's endelige afgørelse vedr. forretningsmodellen for DanAvl P/S. Det skriver Seges Svineproduktion på deres hjemmeside.

Siden fremlæggelsen af forretningsplanen i foråret 2016, har der været løbende kontakt med KFST om mulige udfordringer ved modellen. Nu er der beskrevet en række justeringer, som betyder, at man kan komme videre i processen og starte dialogen med interessenter. Det glæder formanden for L&F Svineproduktion, Erik Larsen:

- Det er positivt, at vi har fået konkrete meldinger fra KFST. Nu kan vi komme et skridt videre i processen, og vi ser frem til en god og konstruktiv proces med den kommende markedstest og de dialogmøder, vi vil holde med aktørerne i DanAvl-systemet.

- Vi håber og satser på, at vi kan være i luften i løbet af efteråret. Det er vigtigt med et stærkt setup, som kan udnytte markedsmulighederne globalt. Vi oplever en stigende efterspørgsel på de danske avlssvin i store dele af verden, så jo før, vi kommer i gang, jo bedre for dansk svineproduktion, siger Erik Larsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce