Det er nu 25 år siden, de grønne minilæssere fra finske Avant fandt vej til Danmark gennem to maskinhandlere, Jørgen Jensen fra Sorring Maskinhandel og Gert Jensen fra Hørve Maskinhandel, efter de havde været en tur på den store entreprenørmesse Bauma i München.

Både Jørgen Jensen og Gert Jensen var oprindeligt landmænd, men de havde slået sig på maskinhandel med speciale i minilæssere. I München mødte de Risto Käkelä, der året før havde grundlagt Avant Tecno og nu søgte forhandlere til sine minilæssere. De to danske maskinhandlere faldt pladask for de grønne maskiner og sammen indgik de aftale om import og salg under det fælles navn Avant Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har ikke fortrudt alliancen med Avant et øjeblik, fortæller Gert Jensen i en pressemeddelelse.

- I de første år var det især kvæg- og pelsdyravlere, der havde stor glæde af de grønne minilæssere, men i dag sælger vi også til anlægsgartnere, entreprenører, hestestutterier, kirkegårde, boligforeninger med flere. Det er virkelig alsidige maskiner, der kan klare lidt af hvert, og redskaberne tæller nu over 200 forskellige slags. Det vil sige, at den samme maskine kan klare grave-, feje-, muge-, klippe-, løfte-, blande-, fræse-, vande- og snerydningsopgaver - bare for at nævne nogle af redskabsmulighederne, lyder det fra Gert Jensen.

Siden starten for 25 år siden har de danske kunder aftaget mere end 5.000 maskiner og 20.000 redskaber.

Service i højsædet

Avant Dannark fortæller, at lige fra starten har filosofien bag Avant Danmark været, at to ting er vigtigt: god service og at have alt på lager. Både i Hørve og i Sorring sørger man for, at kunden til hver en tid kan se og prøve maskiner og redskaber på stedet.

I 2013 blev et stort showroom i Låsby indviet og hjemmesiden blev tilføjet en webshop, hvor man døgnet rundt kan bestille redskaber og brugsdele. De fleste salg af både maskiner og redskaber sker dog ude hos kunden, når Avant Danmark kommer ud med det relevante udstyr til afprøvning i kundens egne omgivelser. Avant Danmark har desuden egne servicemontører, der dækker hele landet og kan være fremme samme dag for at udføre serviceeftersyn og reparationer på stedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den hurtige service er meget vigtig for de fleste af vores kunder. Ofte er den daglige drift afhængig af, at maskinerne kører - og så kan det ikke nytte noget, at man skal vente flere dage på at få hjælp, siger Jørgen Jensen.

Danske specialredskaber

Som tiden gik, begyndte Avant Danmark selv at udvikle redskaber til det danske marked. Den tætte dialog med kunderne gav input til mange nye opfindelser.

- Der er en stor efterspørgsel fra landbruget på specialudstyr, senest har vi udviklet en Sengebåslufter og en Hydraulisk Gylleomrører til mælkeproducenterne. Til minkbranchen har vi udviklet Klip-klapgreb med overfald, Dobbelt halmrive og Kalk-vandspreder m.m. Det er spændende at finde løsninger på de udfordringer, som vores kunder har og hjælpe dem til en lettere og mere effektiv arbejdsdag, siger Jørgen Jensen.

Over 40 af de danske specialredskaber bliver produceret hos Toftlund Maskinfabrik i Sønderjylland.

Åbent hus

- Det har været 25 gode år. Vi har et fantastisk samarbejde med finnerne fra Avant, deres ordrebehandling og service er altid i top, og de er flinke og hjælpsomme. Og så har de nogle produkter af meget høj kvalitet, som det er en glæde at sælge. Det er rart at sælge noget, man kan være stolt af, og det synes jeg, man kan være af Avants minilæssere og redskaber, siger Jørgen Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Gode produkter betyder glade og tilfredse kunder, der kommer igen - og det er jo det, det handler om i sidste ende, tilføjer Gert Jensen.

Avant Danmarks 25 års jubilæum fejres med et stort åbent hus-arrangement i showroomet i Låsby fredag 18. og lørdag 19. august, begge dage fra kl. 9.00 til kl. 16.00. Begge dage vil der være demokørsel med maskinerne, besøg og udstilling fra forskellige leverandører, hoppeborg til børnene og selvfølgelig pølser og fadøl.