Auktionen foregår fredag den 30. juni og auktionskataloget tæller syv katalognumre med limousiner, som er fundet på traditionel vis, samt to såkaldte 'Jokere', som er katalognumre, der skal findes blandt Landskuets allerbedste limousiner.

To katalognumre

Auktionsudvalget holder igen i år mulighederne åbne for at to udstillede limousine katalognumre efter endt bedømmelse kan sælges på Dansk Limousine Forenings attraktive limousineauktion. Udvalget ønsker at håndplukke to spændende topdyr blandt Landsskuets limousiner - allerhelst to ærespræmiedyr - hvilket ikke nødvendigvis er let, da ejerne langt fra altid er interesseret i at sælge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I det trykte auktionskatalog benævnes de to katalognumre med håndplukkede limousiner som 'Jokere'. Helt indtil det sidste står alt åbent - jokerne kan være tyr, kvie, ko eller ko med kalv. Så snart som jokerne er fundet, og der er opnået enighed med ejerne om mindstepriser med videre kommer der nyhed på foreningens hjemmeside og på foreningens Facebook side.

Syv katalognumre

Det trykte auktionskatalog for Dansk Limousine Forenings auktion tæller syv velbeskrevne katalognumre: To køer med kalv ved siden, fire kvier og én avlstyr. De syv katalognumre er udvalgt i foråret blandt mange indmeldte auktionsemner. Dyrene er udvalgt på baggrund af afstamning og eksteriør. De syv katalognumre med 'kendte' auktionsdyr er desuden tilmeldt til bedømmelse på Landsskuet på lige fod med øvrige udstillede limousiner.

Store forventninger

Der er store forventninger til efterspørgslen på de udbudte dyr, og der gisnes allerede om hvilket katalognummer, der bliver mest kamp om. Bliver det den homozygotisk pollede ungtyr Risvang Mario PP, bliver det en af de to superkøer med kalv ved siden, eller bliver det en af de fire spændende kvier? Og hvordan priserne kommer til at ligge bliver lige så spændende - måske 30.000 eller mere for tyren og 20-30.000 for en kvie er ikke urealistisk. Og ko med kalv er tidligere solgt for 40.000 og derover.

Se dyrene før auktionen

Limousineauktion finder sted den 30. juni klokken 16.30 i Landskuets Hal Q. Inden da kan alle auktionsdyrene kan ses opstaldet i limousinestalden, og de kan ses ved skuets bedømmelser.