Bredal har præsenteret sektionskontrol på F4-liftsprederne.

I foråret kørte HMC-Maskiner på Sjælland demo med en Fendt 724 Vario TMS sammen med Yaras N-sensor og en Bredal F4-liftspreder. På demo-sættet kunne flere områder omkring tildeling af gødning nærstuderes, hvor blandt andet kilespredning på Bredal-sprederen kunne opleves.

Erfaringerne ligger dog ikke langt væk for Bredal, da man har haft sektionskontrollen på de bugseret F8 og F10 spredere i et par år.

rich-media-1
Sektionskontrollen styres af Fendt-traktoren, mens sprederen køre over Iso-bus. Det hele foregår i Fendt terminalen for enden af højre armlæn.

Princippet er faktisk det samme, som på de bugserede:

- Når sprederen kører ind i kilen, vil sprederen gradvist sænke farten på det bånd, som vender ind mod kilen, og samtidig flyttes nedfaldspunktet for gødningen på spredetallerken og spredeviften fra sprederen flyttes dermed ind i marken, forklarer Jan Brixen fra Bredal om sektionskontrollens opbygning på den danske røde spreder.

- Nedløbet for gødning styres af en elmotor, mens båndhastigheden styres hydraulisk, og spredetallerknerne kører dermed med samme hastighed.

Han fortæller, at sektionskontrollen kan kører på samtlige Bredal-spredere i F4-serien helt op til 36 meter spredebredde.

- Det eneste krav er dynamisk vejning på sprederen, så vejningen kan foregå, mens der køres.

rich-media-2
Bredal, Yara N-sensoren og Bredal F4-sprederen har i samarbejde med Fendt 724 fra HMC-Maskiner kørt demonstration i dette forår på Sjælland.