DLF etablerer nu en strategisk alliance med Zaad Holdings Limited, der er markedsleder på det sydafrikanske marked inden for græs- og kløverfrø. De to selskaber opretter med virkning fra den 1. juli 2017 et joint venture datterselskab, DLF Seeds Ltd., for at sætte flere kræfter bag markedsføring og salg af tempererede foder- og plænegræsarter samt kløver og lucerne på det afrikanske kontinent.

Målgruppen er primært engroskunder på det sydafrikanske marked. De skal introduceres for kvalitetsprodukter og løsninger, der bakkes op af lokale forsøg og produktrådgivning. Joint ventureselskabet skal stå for indkøb, forsyning og fakturering. Marketing og distribution vil ske som hidtil gennem Zaads distributionskanaler og brands Agricol og K2 Klein-Karoo Seed Marketing, og DLF vil fortsat betjene sine engroskunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Administrerende direktør i DLF, Truels Damsgaard, ser frem til en styrkelse af DLFs tilstedeværelse på det afrikanske kontinent:

- Vi glæder os til at udvikle vores afrikanske frøforretning i samarbejde med vores partner Zaad, som har en stærk position, ikke blot i Sydafrika men også i en række andre afrikanske lande. Vores nye joint venture selskab er markedsleder i foder- og plænegræs og har adgang til et meget stærkt produktprogram fra både DLF og Zaad.

Antonie Jacobs, der er CEO i Zaad, glæder sig også til det nye partnerskab:

- Med DLFs stærke engagement i foder- og plænegræs får vores nye joint venture adgang til de seneste fremskridt fra DLFs globale forædlingsnetværk. Disse kvalitetssorter kan vi hjælpe med at bære ud i markedet til foder- og plænegræskunderne gennem vores distributionsnetværk.