Solen skinnede, flagene blafrede og folk stod i kø for at komme ind på pladsen for at se på flotte dyr og spændende udstillinger, da der i weekenden var dyrskue i Horsens.

- Vi blev endnu engang bekræftet i, at der skal være dyrskue i Horsens, siger formanden for Foreningen Land & by ØSTjylland, Peter Søgård Mortensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fredag myldrede 4-5.000 børn fra skoler, dagplejer og institutioner traditionen tro ind på pladsen lige fra morgenstunden, og senere mødte især landmændene frem, hvoraf mange deltog i den årlige dyrskuefrokost.

- Lørdag blev den helt store besøgsdag, hvor folk stod i kø for at komme ind på pladsen, som var tæt pakket af folk gennem hele dagen. Vejret var perfekt, og det blev en fantastisk dyrskuedag med god stemning, siger Peter Mortensen.

Dyrskueformanden siger, at der var flere gæster end i fjor, og han vurderer, at dyrskuet blev besøgt af cirka 22.000 gæster.

Står sammen

Peter Mortensen fastslår, at der fortsat vil være dyrskue i Horsens, og han kan allerede nu oplyse, at næste års skue finder sted den 15. og 16. juni.

- Så længe folk vil udstille og fremvise deres dyr, og så længe publikum er der, så fortsætter vi. Der har været holdt dyrskue i Horsens 147 gange, og selvfølgelig ændrer det sig i takt med, at tiden ændrer sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men udstillernes glæde og stolthed over at fremvise deres dyr, den ændrer sig ikke. Den er afgørende for den fantastiske stemning, der er på pladsen, når alle møder op for at fremvise de smukke dyr på bedste vis.

- Det er vigtigt, at vi i landbruget står sammen om at bevare denne tradition, som har stor betydning for hele erhvervet. Det kræver mange kræfter at arrangere dyrskue, og det er vigtigt, at vi har et sammenhold omkring denne opgave. Landbruget ville være tamt uden dyrskuer, og vi må alle gøre en indsats.

Fokus på sikkerhed

Peter Mortensen oplyser, at det store arrangement blev afviklet uden uheld.

- Det er klart, vi skal tænke os godt om, når vi har de mange store dyr på pladsen sammen med tusindvis af mennesker, heraf mange børn, som ikke er vant til at omgås dyr.

- Efter et uheld på dyrskuet i Odense med en løssluppen kvie, der løb ind i menneskemængden og kvæstede nogle børn, har vi haft ekstra stor fokus på sikkerheden i år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi satte hegn op for at styre trafikken uden om det sted, hvor kvæget passerer for at komme ind på den store plads, og det virkede godt, siger dyrskueformanden.