Odsherreds Landbo|Mægler er det nye navn på det hidtidige ejendomskontor i Odsherreds LandboForening ved Nykøbing Sjælland. Bag navneskiftet ligger en ansættelse af Rikke Søegaard, Asnæs, som ny daglig leder af Odsherreds LandboMægler.

- Da Rikke er uddannet ejendomsmægler og har arbejdet i branchen lokalt i mange år, ser vi det som en naturlig mulighed for at opgradere vores virksomhed med en ejendomsmæglerforretning, siger Ulrich Goth, direktør for Odsherreds LandboForening på Bjarkesvej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Rikke vil tage sig af alle opgaver inden for ejendomshandel, vurderinger, skødeskrivninger, købsaftaler m.m, En stor del af det dækkede vi også på det gamle ejendomskontor. Men med Rikkes baggrund som statsautoriseret ejendomsmægler kan vi nu få hele værdikæden med og også udbyde ejendomme, hvad enten det er landbrug, boliglandbrug, mindre erhverv eller andre typer ejendomme.

Godt kendt i området

Rikke Søegaard kommer fra en stilling i Dragsholm Sparekasse, hvor hun både var bankrådgiver og vurderingsansvarlig. Hun ser frem til at skulle stå for den nye forretning i landboforeningens regi. Her bliver hun assisteret af ejendomssekretær Trine Ammekilde Helms, som har arbejdet 30 år på ejendomskontoret.

- Jeg har selv arbejdet i branchen i 23 år her i Odsherred, så jeg tør godt sige, at jeg kender området og ved, hvad jeg går ind til. I mine næsten ti år som vurderingsansvarlig i sparekassen har jeg vurderet rigtig mange ejendomme. Og før da arbejdede jeg som ejendomsmægler, både med egen forretning og som ansat. Jeg glæder mig rigtig meget til, at jeg nu kan fokusere 100 procent på at have med ejendomme at gøre, både som mægler og rådgiver. Det er min spidskompetence, siger Rikke Søegaard.

Og der er opgaver nok at gå i gang med for den nye medarbejder, fastslår Ulrich Goth. Mange har efterspurgt, at Odsherreds Landbo|Forening kunne forestå salg af ejendomme, og siden at det er blevet kendt, at vi har ansat Rikke, har vi fået mange henvendelser fra personer, som går i salgstanker.

Stort generationsskifte på vej

Rikke Søegaard mener også, at det er et godt tidspunkt at få den nye forretning i gang på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Markedet har været udfordret i nogle år, men nu er der alle mulige tegn på, at handelen er kommet i gang igen. Vi ved også, at der er et stort generationsskifte på vej i vores landbrug inden for de næste fem år. Der har vi en klar berettigelse, fordi vi kan hjælpe sælgeren med at finde køberen, ligesom vi kan rådgive om, hvordan ejendommen gøres mest mulig attraktiv.

- Jeg ved fra min tid som vurderingsansvarlig, hvilke faktorer realkreditten ser på for at opnå en bedre belåning, hvis eksempelvis mængden af bygninger reduceres.

Rikke Søegaard forventer også at få travlt med at rådgive kunder, som er på udkig efter en bolig i Odsherred, hvor kunderne også har et behov for rådgivning til den økonomiske del og mødet med pengeinstituttet - Det er jo et skønt, attraktivt område, siger Rikke Søegaard og tilføjer, at med den lave rente, vi har nu, er ejendom en god investering.

Virksomhed på tre ben

Ved at etablere afdelingen Odsherreds Landbo|Mægler får Odsherreds LandboForening realiseret en strategi om at have en virksomhed på tre ben, fastslår Allan Klestrup Hansen, som overtog formandsposten tidligere i år.

- Landboforeningen er vores hovedaktivitet som den samlende forening for landmænd i Odsherred og bindeled til organisationen Dansk Landbrug. Det er også foreningen, der ejer vores kontorhus på Bjarkesvej i Nykøbing.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I kontorhuset er økonomiafdelingen langt den største. Den afdeling hedder nu Odsherreds Landbo|Revision. Navneskiftet skal vise, at det er en selvstændig forretningsenhed. I dag betjener afdelingen over 650 landmænd og andre erhvervsdrivende, oplyser Allan Klestrup Hansen.

2017 bliver bedre end 2016

2016 var et økonomisk hårdt år for landboforeningen, især på grund af et lederskifte. Den nye leder af kontorhuset, Ulrich Goth, kan nu slå fast, at 2017 er kommet anderledes positivt i gang:

- Vi har en god tilgang af kunder i Landbo|Revision. Vi har således allerede måtte ansætte et par medarbejdere mere. Senest har vi slået en stilling op som økonomikonsulent eller revisor som følge af stigende efterspørgsel på vores rådgivning. Og det er både landmænd, fritidslandmænd og selvstændige fra andre erhverv, som bruger os til skatteregnskaber, årsrapporter budgetter m.m., siger Ulrich Goth.

Ungt lederteam

Allan Klestrup Hansen:

- Med de tre ben Odsherreds Landbo|Forening, Odsherreds Landbo|Revision og Odsherreds Landbo|Mægler og med et ungt lederteam i Ulrich Goth og Nanna Lind, som er personaleansvarlig, kan vi styrke vores position som rådgiver og sparringspartner for landmænd og andre erhvervsdrivende i og uden for Odsherred.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I bestyrelsen er vi glade for, at vi med Rikke Søegaard igen har en ejendomskonsulent ansat. Og med Rikkes faglige baggrund har det været oplagt for os at udvikle ejendomskontoret til en ejendomsmæglerforretning. Interessen for landejendomme i Odsherred stiger. Det er en klar styrkelse, at vi nu kan hjælpe vores medlemmer ? og andre som går i salgstanker ? med at markedsføre og forhåbentligt også sælge deres ejendomme, siger Allan Klestrup Hansen.