I løbet af efteråret vil de første forsøg med NIR-analyse blive foretaget på en Triolet fuldfodervogn. Cowconnect leverer softwareløsingen og Seges står for at kalibrere udstyret.

Ambitionen er, at mælkeproducenten skal kunne optimere sin fodring optimalt. Projektet arbejder hen imod en komplet digital foderstyring, som NIR er en vigtig brik af. Med Cowconnects vejesystem som baserer sig på at håndtere big data, er det målet at hjælpe landmanden med at lave den optimale foderblanding.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har igennem de seneste måneder set en stigende efterspørgsel og interesse for NIR-Analyse, vi har derfor valgt at indgå et samarbejde med Seges og Cowconnect for at sikre, at vi kan levere et komplet dansk baseret system, som passer til landmandens behov. Vi har store forventninger til samarbejdet og ser det som et naturligt skridt i den rigtige retning, hvor vores kunder kan optimere deres fodring mere præcist og flytte de sidste procenter, siger Troels Jensen fra Stenderup A/S.

Fra Seges' side ser de frem til at lave en model for løbende vedligehold af kalibreringer.

- Et af målene med KMP fuldfoder og laboratoriet i Skejby er, at kunne understøtte NIR analyser på fuldfoderblandere med robuste kalibreringsmodeller og referenceanalyser. En forudsætning for at NIR på fuldfoderblandere bliver en succes er at have en model for løbende vedligeholdelse af kalibreringer, og det ser jeg Seges som garant for, siger Niels Bastian Kristensen fra Seges.

Hos Cowconnect glæder de sig over muligheden for at kunne tilbyde NIR-analyser i fremtiden.

- Vi har allerede solgt over 30 vejesystemer på både nye og brugte fuldfoderblander og vi ønsker at integrere NIR-analyser til vores velfungerende fodringssystem, hvor data udveksles automatisk med DMS, udtaler Jesper Mortensen fra Cowconnect.