Abonnementsartikel

I denne uge afholder John Deere og Michelin europæisk mesterskab i den bedste traktorchauffør, og Danmark er repræsenteret.

FRANKRIG: Maskinbladet er netop nu på vej til Frankrig, hvor John Deere og Michelin afholder European Drivers' Championship på Michelin-prøvebane i Clermont-Ferrand, Frankrig. Én deltager fra hvert land får mulighed for at kæmpe om titlen og Maskinbladet dækker slagets gang fra første række - og derfor har du også mulighed for at følge det hele hjemme fra Danmark og se hvordan den danske deltager Martin Bønnerup fra Fyn klare sig.

Vi vil løbende holde dig opdateret på maskinbladet.dk på maskinbladets Facebook-side samt på SnapChat.

Hvem er Martin?

Den danske deltager i European Drivers' Championship blev fundet igennem en afstemning på John Deers hjemmeside , hvor alle har kunne stemme på deres personlige favorit, og Martin Bønnerup fik flest stemmer ud af de ialt 16 personer, som deltog.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jeg meldte mig til en søndag formiddag, hvor jeg så John Deere reklamerede med konkurrencen på Facebook, og tænkte, at det da kunne være meget sjovt, selvom jeg bestemt ikke havde regnet med at vinde, fortæller Martin Bønnerup, som til dagligt arbejder hos Brahsborg Gods på Fyn, hvor han er maskinfører og - naturligvis - kører John Deere til daglig.

- Mine primære arbejdsopgaver er såning og sprøjtning med en John Deere 7280R, mens jeg i høsten kører mejetærsker og om vinteren hjælper til i skoven - også med en John Deere i form af en ældre 6520.

Martin Bønnerup er 43 år gammel og uddannet landmand.

- Siden jeg begyndte på landbrugsskole i 1992 har jeg arbejdet ved landbruget lige siden - kun afbrudt af en afstikker som smed i en kort årrække.

Martin Bønnerup ser frem til konkurrencen og vil gøre sit bedste for at kæmpe for Danmark ud af de i alt 12 konkurrenter fra blandt andet Sverige, Tyskland, England, Frankrig og flere andre euopæiske lande.

Konkurrence

Hvad konkurrencen helt præcist går ud på, ligger først endelig fast tirsdag den 13. juni, hvor deltagerne præsenteres for det endelige program - men sikkert er det, at konkurrencen kommer til at udspille sig i den nye topmodel i 6R-serien i form af 6250R, og med Michelin dæk monteret på traktoren.