Abonnementsartikel

Fødevareminister Eva Kjer Hansens jagt efter overflødige regler har båret frugt og svaret fødevareerhvervet for millioner af kroner.

Fødevareministeren lancerede sidste år projektet ”Meld en regel”, hvor erhvervsdrivende og forbrugere kunne melde regler på fødevareområdet, som ikke gav mening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt kom der over 150 reaktioner, og det resulterede i 16 ændrede regler, herunder en politisk aftale om at fjerne eller ændre 12 regler.

Arbejdet har gjort livet lidt lettere for både virksomheder og myndigheder.

Derudover har en beregning foretaget af fødevareministeriet og viser en anslået besparelse for landets fødevarevirksomheder på 250 millioner kroner, blandt andet fordi virksomhederne som resultat af ”Meld en regel” fremover kun skal føres egenkontrol med ting, der har betydning for fødevaresikkerheden.

- "Meld en regel”-projektet har vist, at der i nogle tilfælde bliver bygget regel på regel - uden at det samtidigt bliver overvejet om, der så er andre regler, der bliver overflødige eller forældede. Med projektet har vi kigget fødevareområdet igennem med gode resultater både for myndigheder, forbrugere og erhvervet, og nu viser beregningerne også, at regelforenkling er en rigtig god forretning, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen, der nu igangsætter et tilsvarende projekt inden for fiskeriområdet.