Sidste år åbnede himlen sig over Borgeby Fältdagar, og regnen stod ned i stride strømme. Alligevel satte den svenske landbrugsudstilling besøgsrekord med hele 22.100 besøgende, og det viser måske noget om, hvor stærk en tiltrækningskraft den svenske messe har på sit publikum.

Selve Borgeby Fältdagar, der afholdes tæt på Malmø, trækker publikum fra store dele af Sverige og Danmark, og de mange gæster kan opleve alt fra maskinudstilling til en udgravet kanal, hvor man kan nærstudere afgrøders rødder under jordoverfladen. Derudover har messen hvert år et tema, og til årets udgave af Borgeby Fältdagar, der afholdes den 28-29 juni, er temaet smart jordbearbejdning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvad er den optimale tilgang til jordbearbejdning for min jord, baseret på forholdene på mit landbrug? Hvordan påvirker det udbyttet, ukrudtspresset, arbejdstiden og - ikke mindst - profitten? Det er nogle af de spørgsmål, vi håber at dykke dybere ned i, siger Erik Olsson fra HIR Skåne, der er ansvarlig for temaet på Borgeby Fältdagar 2017.

Til temaet vil der være indrettet nye demonstrationsområder, hvor det vil være muligt at fremvise den seneste teknologi på området og få svaret på, hvad smart jordbearbejdning betyder for den enkelte landmand.

Fokus på økologi

Det er ingen hemmelighed, at økologi fylder mere og mere i landbruget, og det afspejler sig også på Borgeby Fältdagar 2017. Tidligere har der været økologiske demonstrationer på messen, men i år vil der være hele fem økologiske demoparceller at finde.

Demoparcellerne skal vise effekten af økologisk gødning på forskellige typer af afgrøder.

- Der vil også være maskineri til økologiske landmænd udstillet, så vi får en rigtig økologisk kerne på messen i 2017.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sidste år var der på Borgeby Fältdagar ikke kun besøgsrekord - der var også udstillerrekord med 391 udstillere. Det bliver spændende at se, om den svenske messe kan gentage succesen og sætte endnu to rekorder i år.