Til høsten 2018 er der nyheder på mejetærskerfronten fra John Deere. Rotormejetærsker-serien S600 afløses af en ny S700-serie, som har en række nye funktioner, hvor der især er fokus på automatikker.

John Deere præsenterer 'Combine Advisor', som indeholder syv automatikker for at lette høstarbejdet for chaufføren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Blandt andet indeholder Combine Advisor kameraovervågning af kornkvaliteten, for på den måde at optimere mejetærskerens evner i kornet, udfra hvilket parametere, man som chauffør har bestemt sig for, man skal høste med, forklarer Kevin Ripple, marketingschef for John Deere-høstmaskiner.

Udfra den amerikanske John Deere-hjemmeside vil Combine Advisor også omfatte Active Yeld-systemet, som John Deere fik en sølvmedalje for på Agritechnica 2015. Her vil maskinen løbende kalibere udbyttet med vejeceller i korntanken, og på den måde skal chaufføren ikke manuelt veje kornet mellem afgrøderne, for at kunne kontrollere udbyttemåleren.

Rent fysisk er der også nyheder at finde i kabine, i form at et nyt højrearmlæn med nyt kørehåndtag, samt 4600-terminal for enden af armlænet.

Præsenteres til efteråret

Maskinerne er allerede blevet præsenteret i Amerika, hvor de vil blive produceret på John Deere-mejetærskerfabrikken i East Moline i Illinois, USA, mens de mejetærskere, som vi vil se i Danmark, vil blive produceret i Zweibrücken i Tyskland, hvor også John Deeres finsnitter-produktion finder sted.

Mejetærskerne forventes præsenteret i Europa i efteråret 2017.