Abonnementsartikel

Unge videbegærlige landmænd havde trodset det gode vejr og græssnitteren for at blive klogere på netop græsset, som buldrer der ud af lige nu.

Landboungdom i Region Ribe havde inviteret til temaaften om græsdyrkning en 22. maj. Med planteavlskonsulent Erik Helbo fra Sagro ved roret blev de guidet en tur rundt i landsforsøgene og i 'Jysk Græsmatch', hvor fire landmænd konkurrerer om at blive den bedste græsdyrker.

Bedst fordøjelighed.

Hvad er det rigtige etableringstidspunkt, hvad er den rigtige sortsblanding og hvordan skal marken gødskes, var nogle af spørgsmålene, der blev vendt. Lige som optimal snittehøjde i forhold til græssorter og genvækst blev vendt. Maskinstationsmanden konstaterede, at ingen landmænd har en holdning til snittehøjden, så alle marker bliver snittet med samme højde.

I Jysk Græsmatch kunne vi kun gisne om, hvilken mark der så bedst ud, men intet er givet, før foderanalyserne er færdige. For hvad betyder det på udbyttet, at hyrdetasken havde fået optimale forhold, fordi såbedet var etableret 4-5 dage før de andre?

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Tilpasse den efter forholdene

Hav en god strategi for din græsmark, var det store budskab, tænk over, hvad du gør ved valg af sortsblanding, hvor stort indhold af kløver skal der være og hvad ønsker har du til foderværdien af ensilagen? Så er det muligt at få den bedste kvalitet og største mængde foder, som køerne kvitterer for.

Så husk lige at få lavet et såbed, som er jævnt og plant, så resten af arbejdet på marken kan foregå, så køerne får det reneste foder serveret, var den afsluttende bemærkning fra konsulenten.