Når dansk landbrug lykkes med at afsætte produkter til nye markeder, eksempelvis det kinesiske, skyldes det ifølge miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) blandt andet, at Danmark har høj fødevaresikkerhed og kontrol.

- Og når landbruget når ud på nye markeder er det lig med nye arbejdspladser på mejerier hos smeden og så videre, og det bidrager med milliarder til velfærdssamfundet, sagde Esben Lunde Larsen i sin åbningstale på Roskilde Dyrskue.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og ministeren koblede den moderne landbrugs- og fødevaresektors position sammen med netop dyrskuer, som han mener har ydet et vigtigt bidrag til professionaliseringen af erhvervet.

Han mener, at eksempelvis landbrugspakken, den kommende husdyrregulering og andre tiltag fra regeringen også bidrager positivt til landbrugserhvervets udvikling.

- Samtidig bidrager dyrskuet til at bringe by og land tættere sammen og skabe en kortere afstand til forbrugerne, sagde han.

Esben Lunde Larsen fremhævede også det seneste forbrugerrettede tiltag fra hans ministerium i form af det nye dyrevelfærdsmærke.

- Det medvirker til, at vi som forbrugere kan stemme med fødderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afslutningsvis benyttede minsiteren anledning til at hylde Roskilde Dyrskue - og kronprinsen, som i år har fødselsdag på dyrskuets åbningsdag.

- Roskilde Dyrskue - og kronprinsen - længe leve, sluttede ministeren sin åbningstale.