Foråret har budt på flere strejker og helligdage som betyder, at danske svineproducenter i stigende grad har oplevet udsættelser i forhold til afhentning af grise.

- Det kan mærkes i staldene, hvor grisene så småt var begyndt at hobe sig op, forklarer formand for Danske Svineproducenter Henrik Mortensen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Derfor bakker Danske Svineproducenter op om Danish Crowns beslutning om midlertidigt at sende grise til slagtning i Tyskland, således at vi hurtigst muligt kan komme tilbage til normale afhentningsforhold.

- Hver eneste dag kommer nye grise til verden, og hver eneste dag har vi grise, der har vokset sig store nok til at blive slagtet. Det er en proces, som vi naturligvis ikke har mulighed for at bremse samtidig med, at staldene sætter grænser for, hvor mange grise, vi kan huse på én gang.

- Vi ville jo allerhelst slagte alle grisene herhjemme, men det er vigtigt, at slagteriet på kort sigt ikke er bagud inden sommerferien, påpeger Henrik Mortensen.

Han understreger samtidigt, at Danske Svineproducenter på den lange bane forsat vil slås for at skabe forhold, som gør det attraktivt at øge produktionen af slagtesvin og dermed antallet af slagtninger på danske slagterier.