Når landmænd kommer i klemme, når han handler med et andelsselskab er det noget, der frustrerer formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild. Han ærger sig over, at den situation overhovedet opstår. Og i forhold til Per Brems Jensen, mener formanden, at Landbrug & Fødevarer har gjort alt, hvad der har været muligt for at hjælpe landmanden.

- Det ærgrer mig altid, når en landmand kommer i klemme hos sit andelsselskab. Vi har gjort vores yderste for at hjælpe Per i denne sag. Men vi er ikke en organisation, der kan gå ind og bestemme over et andelsselskab, ligesom vi heller ikke kan bestemme over en landmand eller andre, skriver Martin Merrild i en skriftlig kommentar til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

L&F er ikke mægler

Martin Merrild kan ikke genkende det billede, Per Brems Jensen tegner af, at Landbrug & Fødevarer ikke bekymrer sig om landmændenes vilkår. Dog understreger formanden, at det ikke er Landbrug & Fødevarers opgave at mægle hver gang der opstår en uoverensstemmelse mellem landmænd og andelsselskaber.

- Vi fører jævnligt retssager på vegne af landmænd, der er kommet i klemme i systemet. Så at sige, at vi ikke kerer os om landmænds interesser, synes jeg, er skudt langt over målet. Det er ganske enkelt en misforståelse, hvis man tror, at Landbrug & Fødevarer skal fungere som mægler, hver gang der er en uoverensstemmelse mellem en landmand og et andelsselskab.