John Deere har netop offentliggjort regnskabsårets andet kvartalsregnskab, som viser fremgang i salget af både landbrugs- og entreprenørmaskiner, og det har givet fremgang på bundlinjen.

I alt omsatte Deere & Company for næsten 8,3 milliarder dollar ii kvartalet, som sluttede med udgangen af april. Det er en fremgang på fem procent i forhold til samme kvartal i 2016.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og på bundlinjen blev fremgangen for alvor markant med et driftsresultat på 1,27 milliarder dollar mod 848 millioner dollar i tilsvarende kvartal for et år siden. Det er en fremgangi driftsrsultatet på 50 procent.

Efter skat er resultatfremgangen 62 procent fra 495 millioner dollar til 802 millioner dollar.

Bred fremgang

Fremgangen er skabt bredt inden for John Deeres produktkategorier.

Inden for landbrug samt have-park blev kvartalsomsætningen 5,8 milliarder dollar - en fremgang på en procent i forhold til samme kvartal i 2016. I det første halvår af det nuværende regnskabsår holder John Deere også en fremgang i dette segment på en procent.

Inden for entreprenør- og skovbrugssegmentet har fremghangen været endnu mere markant i andet kvartal, nemlig syv procent. Omsætningen blev 1,47 milliarder dollar, men ser man på halvåret betyder det blot en omsætningsfremgang på en enkelt procent.Begge de store produktkategorier bidrager dog betydeligt til resultatfremgangen. Landbrug og have-park bidrager med 63 procent fremgang til 1,0 milliarder dollar i kvartalet, mens entreprenør og skovbrug viser 46 procent resultatfremgang til 108 millioner dollar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Regnskabet viser også, at finansiering er et stærkt ben i John Deere-forretningen med et stabilt overskud på 160 millioner dollar i hvert af de seneste to kvartaler.

John Deere ser i øvrigt tegn på yderligere stabilisering af efterspørgslen på selskabets nøglemarkeder og opjusterer derfor forventningerne til årsresultatet.