- Jeg kan naturligvis kun glæde mig over, at 2017 tegner til at blive et fantastisk år, siger Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter, efter han har læst den seneste noteringsprognose fra Landbrug & Fødevarer.

Ifølge L&F's prognose kan danske svineproducenter med stor sandsynlighed se frem til en notering på 11,50 kroner i 2. kvartal i år, 11,75 i 3. kvartal og 11,00 kroner i 4. kvartal samt en gennemsnitlig notering for året på 11,08 kroner eksklusiv efterbetaling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Året er som bekendt begyndt godt, og hvis det fortsætter med de positive toner og prognosen kommer til at holde stik, så må jeg konstatere, at det nok aldrig har været bedre, siger formanden.

Henrik Mortensen pointerer, at de gode priser falder på et tørt sted, og at mange svineproducenter har kæmpemæssige huller i økonomien, som de i årevis har længtes efter at få mulighed for at begynde at fylde op.

- Det tager tid at fylde huller i økonomien, som er gravet over en årrække, men det er rigtigt skønt, at vi nu i det mindste kan begynde på det, glæder Henrik Mortensen sig over.

Han påpeger, at når de forbedrede noteringer i det hele taget gør det muligt at fylde huller, så skyldes det, at vi er en usædvanlig situation, hvor prisen på foder og kød ikke har fulgtes ad opad, og at det betyder, at bytteforholdet mellem korn og kød er bedre, end det er set længe.

Ydermere gætter formanden på, at de gode priser på svinekød også kan vække begejstring hos banker og realkreditselskaber og det kan medføre en positiv spiral, hvor svineproducenterne går lavere finansielle omkostninger i møde.