Abonnementsartikel

Som de første Blonde avlere i Danmark er det lykkedes Sanne og Erik Poulsen at sælge avlsdyr til Frankrig.

Uanset om man driver avl med heste, kvæg, hunde eller duer er det alle avleres drøm at sælge egenproducerede avlsdyr til racens oprindelsesland. Denne drøm er netop gået i opfyldelse for Sanne og Erik Poulsen, Gydegaard Blonde d'Aquitaine i Arden. Som de første Blonde avlere i Danmark er det lykkedes dem at sælge avlsdyr til Frankrig ? og så endda to gange i løbet af 14 dage.

Baggrunden for salget er det målrettede avlsarbejde der gennem mere end 10 år er foretaget i avlsselskabet BABS I/S, som Erik Poulsen er medstifter af. Et avlsarbejde med det formål at producere verdens bedste pollede Blondedyr - et dyr, der på alle parametre skal kunne klare sig med de franske hornede elitedyr. Det er dette avlsmål, der nu er nået og blåstemplet af franskmændene.

Vandt på Landskuet

Ultimo april solgte Sanne og Erik Poulsen de to pollede kviekalve GG Malibu Pp og GG Nora PP

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

til en fransk avler bosiddende i Ardennerne. Købet skete blandt andet med henblik på at udstille dyrene på det franske landsskue i september 2017. GG Malibu Pp er ikke hvem som helst, idet hendes mor GG Fonda vandt Interbreed- konkurrencen for kødkvægshundyr på Landskuet i Herning i 2017.

Primo maj afholdt FIERBA (den internationale organisation for avl med Blonde D`Aquitaine) internationalt dommerkursus i Danmark for racens bedste dommere. Kurset indebar blandt andet besætningsbesøg hos Inge og Ulrik Lund i Aars og Sanne og Erik Poulsen i Arden, da dommerne ønskede at studere det pollede avlsprogram som BABS I/S udfører i tæt parløb med Ulrik Lund. Det må siges, at værtskabet på mere en én måde var udbytterigt, idet en af de franske dommere erhvervede sig den 2 årige tyr EHG Libres Pp som er opdrættet af Ulrik Lund og ejet i fællesskab af Erik Poulsen og Ulrik Lund. Tyren skal nu klargøres for eksporten, således at også den kan udstilles på årets franske landsskue. Det franske Landsskue har i øvrigt ændret navn i år, til Euro Blond. Flere europæiske lande har allerede meldt deres ankomst med dyr, og nu får Danmark altså også en mulighed for at deltage. Skuet afholdes i byen Sedan, som ligger tæt på grænsen til Luxembourg og Belgien.