Abonnementsartikel

Når Det Fynske Dyrskue slår portene op, vil gæsterne kunne opleve en massivt opbud af udstillere.

Når Det Fynske Dyrskue slår portene op, vil gæsterne kunne opleve en massivt opbud af udstillere. Stort set alle standpladser er solgt, og dermed kan de mange gæster i weekenden den 9., 10. og 11. juni se frem til en dyrskueplads fyldt med alverdens udstillinger, stande, boder og store maskiner med masser af hestekræfter.

Mejetærskere, biler, havetraktorer, glaskunst og meget mere. Der bliver masser at gå på opdagelse i blandt de over 200 stande, som står klar til at tage imod gæsterne, når Det Fynske Dyrskue åbner i weekenden 9., 10. og 11 juni. Og ifølge Diana Boysen Poulsen, som er ansvarlig for Det Fynske Dyrskues erhvervsudstilling, har det været godt gang i udlejningen af pladserne.

Der gik ikke mange timer, fra dyrskuet åbnede for standplads-tilmeldingen i januar, til de første udstillere meldte sig, heriblandt mange, som har været med i flere år.

- Faktisk har 40 procent af vores udstillere været med i mere end 10 år, og 30 procent har været med i mellem tre og ti år. Det tager vi som et godt og positivt tegn på, at udstillerne betragter dyrskuet som et attraktivt udstillingsvindue og et godt salgssted for deres produkter, siger Diana Boysen Poulsen, som glæder sig over, at også mange maskinforhandlere har meldt deres ankomst.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Deres udstilling af store og små landbrugsmaskiner er en væsentlig del af det fynske dyrskues varemærke, så det er glædeligt, at mange af dem har tilmeldt sig. Dyrskuets maskinpark er altid et tilløbsstykke - og det gælder både de allerstørste og mest moderne maskiner og de historiske veterantraktorer, siger Diana Boysen Poulsen.

Ud over de stillestående maskiner vil der også være maskiner i fart. I løbet af Dyrskue-weekenden kører nogle af de store landbrugsmaskiner en tur i den store opvisningsring, og efter køreturen bliver maskinerne holdende i ringen et stykke tid, så børn og barnlige sjæle kan få lov at komme helt tæt på.

Biler på pladsen

Blandt de fynske bilforhandlere er der også stor interesse for at udstille på dyrskuepladsen. Ifølge Diana Boysen Poulsen betragter mange forhandlere dyrskuet som et godt sted til en snak om biler.

- Mange af de familier, der besøger dyrskuet, har mere tid og ro til at kigge på biler og få en snak med forhandlerne, end når de besøger forhandlerne i deres udstillingslokaler. På dyrskuet kan børnene underholde sig i for eksempel halmborgen eller Børnedyrskuet, mens mor og far kigger på biler, siger Diana Boysen Poulsen.

Pedal Traktortræk

Som noget helt nyt på årets fynske dyrskue kan alle friske drenge og piger i alderen 4-12 år dyste i pedal traktortræk.

I USA har det været kendt længe, men nu får danske børn også mulighed for at prøve kræfter med disciplinen Pedal Traktortræk. Som noget helt nyt i år kan alle friske drenge og piger i alderen 4-12 år dyste i pedal traktortræk på Det Fynske Dyrskue.

Traktortrækket kommer til at foregå i udstillerområdet på Dyrskuepladen. Traktorerne er special-byggede pedaltraktorer, og børnene skal - ligesom ved et rigtigt voksen-traktortræk - trække en vægtforskydende slæde. Den, der trækker længst, er vinderen.

- Vi glæder og til at præsentere denne nye børneaktivitet, og vi håber, at rigtig mange af vores gæster vil bakke op om aktiviteten, som falder fint i tråd med vores ønske om at skabe gode og nærværende oplevelser for hele familien, siger Diana Boysen Poulsen, som er ansvarlig for Det Fynske Dyrskues erhvervsudstilling.