Samson besluttede i efteråret 2016 at opsige det mere end 40 år gamle forhandlersamarbejde med Gøma, og efter gensidig aftale ophører kontrakten per 31. oktober i år. Til den tid vil Gøma være klar med flere nyheder i sit eksisterende produktsortiment. Blandt andet en nyudviklet Gøma gyllevogn udstyret med egen Gøma-styring.

- Vi er meget langt med udviklingen af en ny Gøma-gyllevogn, hvor vi vil bruge vores store erfaring og praktiske og tætte sparring med slutbrugerne til at sætte vores præg på fremtidens gyllevogn - som rummer den nyeste og mest praktiske opbygning, som kunderne efterspørger. Vi tager samtidig en masse erfaring med fra vores eksisterende egenproduktion af spulere og slamsugere. Det kombinerer vi med alt den viden, vores store serviceteam hver dag samler ind ude i felten hos kunderne. Det bliver en gyllevogn udviklet nøjagtigt til at matche udfordringerne og behovene på de danske, svenske og norske markeder, siger salgschef og medejer, Karsten Kammer, Gøma.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De enkelte dele af den nye gyllevogn skal leveres af underleverandører, mens Gøma netop er gået i gang med byggeriet af en ny 1.200 kvm stor hal ved hovedkvarteret i Viborg, hvor de nye gyllevogne skal samles. Gøma forventer at præsentere sin gyllevogn på Agritechnica 2017 i Hannover.

- Det er også vores intention at fortsætte som videnscenter for, hvad der rører sig på markedet for udstyr til udbringning af husdyrgødning. Vi har et mangeårigt samarbejde med primært hollandske og tyske fabrikater af den type udstyr - som eksempelvis Vervaet, Duport, Bomech og Growi. På salgssiden arbejder vi også med planer om at udvide vores kapacitet i den nordlige del af Sverige samt at bevæge os ind på det finske marked, siger Karsten Kammer.

Uændrede serviceaftaler

I Gøma bliver de nye strategiske tiltag dermed næste lag på en succesfuld og ikke mindst erfaren virksomhed. De nye tiltag ændrer dog ikke på Gømas loyalitet og forpligtelser overfor kunder, der har købt Samson-produkter fra Gøma.

Gøma vil naturligvis også fremover leve fuldt op til indgåede garantiforpligtigelser på solgte Samson-maskiner.

Derudover vil Gøma fortsat også kunne servicere solgte Samson-maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har indgået aftale med Samson om reservedele, så vi fortsat kan yde vores samme høje grad af service og leve op til vores indgåede aftaler med vores nuværende Samson-kunder, siger Ole Christensen, hovedaktionær i Gøma.

- I det hele taget vil vi også i fremtiden have fuld fokus på eftermarkedet i forhold til reservedelslager, og vores servicevogne bliver naturligvis også ved med at yde landsdækkende service i hele Skandinavien, siger Karsten Kammer.

Gøma fortsætter frem til 1. november i år stadig som forhandler af Samson-produkter. Først efter denne dato, kommer den nye Gøma-gyllevogn i handlen.

Glidende generationsskifte

Både Karsten Kammer, Ole Christensen og de to øvrige medejere, Søren Jensen og Jakob Møller, har sammen med de offensive driftsplaner for fremtiden også en klar plan for generationsskifte i Gøma.

- Den er vi i fuld gang med at implementere, så den kommer til at foregå som et glidende generationsskifte. Det er en stor glæde for mig at være del af den nuværende spændende udvikling i Gøma og samtidig vide, at der også organisatorisk er styr på fremtiden, når jeg på et tidspunkt trækker mig tilbage, siger Ole Christensen, der selv indtrådte med halvpart i Gøma i 1984 og drev virksomheden sammen med en af de oprindelige grundlæggere, Svend Aage Andersen - helt frem til 1991, hvor Ole Christensen blev eneejer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Derfor kender jeg også den vigtige værdi af det glidende generationsskifte - for både virksomheden og for kunderne.

Gøma beskæftiger i dag godt 70 medarbejdere:

- De er både dedikerede, servicemindede og har god mavefornemmelse for, hvad der kommer til at ske på fremtidens marked for handel med gylleudstyr. Derfor ser vi alle i fællesskab frem til fortsat at være en god og stabil samarbejdspartner for vores store kundegruppe, siger Ole Christensen.