Danske landmænd har i mange år efterspurgt de nye effektive SDHI-midler, som flere udenlandske landmænd har haft adgang til længe. Med Propulse fra Bayer får man nu mulighed for at matche det udbytteløft, vi ser i vores nabolande.

Propulse tilhører en helt ny generation i gruppen af SDHI-midler, og med det nye aktivstof får landmanden et effektivt middel til bekæmpelse af septoria i hvede og andre svampesygdomme i korn - noget der hvert år koster store udbyttetab. Faktisk viser forsøg, at Propulse kan give landmanden et netto merudbytte på 2 hkg (200 kg) per hektar i hvede målt op mod sammenlignelige doser af nuværende SDHI-midler. Propulse består af to aktivstoffer pro-thioconazol (triazol) og det nye SDHI-aktivstof fluopyram, som aldrig har været brugt i korn før. Det er altså et helt nyt aktivstof, som nu bliver introduceret i Danmark og i resten af Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover at Propulse giver danske landmænd mulighed for at øge deres netto merudbytte, så giver det også bedre muligheder for at forebygge resistensudvikling.

- Vi er meget glade for at kunne introducere Propulse og dermed en ny generation af svampemidler på det danske marked. Innovation er et helt centralt element i Bayers strategi, og derfor arbejder vi hele tiden på at udvikle nye produkter og løsninger, der understøtter en bæredygtig udvikling af landbruget. Der har været stor efterspørgsel efter de nye generationer af SDHI-midler i Danmark, og med Propulse hjælper vi nu landmanden med at optimere sin produktion og være mere konkurrencedygtig, siger Marion McPherson, nordisk chef for Bayers Crop Science afdeling.

Propulse er i første omgang godkendt i alt korn, raps og majs. Udover septoria i hvede har Propulse vist sig at have en god effekt på en række andre svampesygdomme blandt andet bladplet og ramularia i byg.