Abonnementsartikel
Forskere ved Sveriges Landbrugsuniversitet, SLU, har fundet en måde at fjerne ornelugten i færdige kødprodukter.
Ved at gære og ryge pølser, hvor kødet stammer fra ukastrerede hangrise, forsvinder ornelugten. Det meddeler det svenske landbrugmedie ATL.nu.
Ved at ændre metoderne i kødforædlingen håber forskerne at have banet vejen for et alternativ til kastrering af smågrise.
Følsomme smagsdommere
I forsøgene blev pølser fremstillet af kød og fedt med ornelugt. Disse pølser blev derefter sammenlignet med pølser fremstillet af kød fra hungrise og kastrerede hangrise.
Et smagspanel, bestående af personer, der var følsomme overfor ornelugt, bedømte derefter pølserne.
- I vores projekt viste det sig, at det kræver en kombination af gæring og rygning for at skjule lugten helt, men vi tror at det er muligt at finde en gæringsmetode, som alene kan skjule lugten fuldstændigt siger to af forskerne ved SLU, Kerstin Lundström og Gunilla Lindahl.