Abonnementsartikel

For at styrke sin produktion af modermælkserstatning investerer Arla nu 12 millioner euro i en opgradering af sit AKAFA-produktionsanlæg i Nordjylland.

Arla har valgt at investere omkring 12 millioner euro i en opgradering af produktionsanlægget AKAFA i Nordjylland, som vil gøre det muligt at udvide koncernens samlede produktion af modermælkserstatning (Infant Milk Formula - IMF). Anlægget AKAFA skal ikke udvides, men opgraderes til også at kunne producere IMF produkter af høj kvalitet.

Arla sælger højkvalitets IMF-produkter under egne varemærker som Arla Baby and Me® og Milex® og er desuden foretrukket leverandør for en række andre selskaber på det globale marked. De største markeder for Arla inden for IMF er Kina og det Sydøstlige Asien, Latinamerika og Europa.

- Vi ser en tocifret vækst i vores globale salg af IMF og forventer, at væksten fortsætter i de kommende år på grund af stigende efterspørgsel i kategorien på verdensplan. Ved at opgradere AKAFA til også at omfatte produktion af IMF bliver Arla nu i stand til at imødekomme det stigende behov for højkvalitets IMF-produkter. At have en stor kapacitet med markedets højeste kvalitet er afgørende i en kategori som denne, hvor kvalitet er det afgørende konkurrence-parameter på markedet, siger Group Vice President Henrik Andersen, som er direktør for Arla Foods Ingredients og ansvarlig for Arlas lønproduktion til kunder i fødevareindustrien.

I dag står mælkepulver til børneernæring for cirka 80 procent af produktionen på AKAFA; de resterende 20 procent er pasteuriseret fløde. Produkterne fra anlægget afsættes på markeder i Latinamerika, Afrika, Mellemøsten og Asien.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den ny IMF-produktion på AKAFA forventes at starte i august 2018 og vil skabe to til fire nye arbejdspladser på anlægget. Investeringen blev godkendt af Arla Foods' bestyrelse i denne uge.