I 2016 var der pludselig to danske messer, der kæmpede om landbrugets gunst, da NutriFair og FarmerTech begge bød velkommen i januar.

FarmerTech, der er arrangeret af folkene bag Agromek, havde tæt på 3000 besøgende i løbet af messens to dage i Herning, men nu har man besluttet, at FarmerTech ikke vender tilbage i 2018.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu vil vi prøve at tænke os om, og se hvordan - og om - der bliver FarmerTech i fremtiden, og hvordan det skal skrues sammen. Det er meget normalt, at man evaluerer og ser på fremtiden, og nu kan vi sige, at i 2017 og 2018, kommer der ikke et FarmerTech, siger Claus Hermansen, der er direktør for Dansk Agroindustri og Agromek, der også står bag FarmerTech.

Agromek gentænkes

Når det endnu ikke er besluttet, hvorvidt FarmerTech ender som en engansforestilling eller ej, skyldes det i høj grad, at man også er i gang med at gentænke konceptet bag Agromek.

- Vi arbejder også på, hvordan vi kan udvikle Agromek, da vi gerne vil have, at Agromek bliver ved med at være relevant. Det er klart, at fremtiden for FarmerTech også afhænger af strategien for Agromek. Det skal være en samlet strategi for det hele, siger Claus Hermansen til Maskinbladet.

Færre landmænd

I 2016 havde Agromek et samlet besøgstal 41.688, hvilket var 5.231 færre end i 2014.

- Siden 2009 har besøgstallet været stigende på Agromek, men i 2016 oplevede vi et lille fald. Et lille fald i besøgstallet er måske ikke jordens undergang, men hvis det fortsætter har man på et tidspunkt spillet sine kort af hånden, og så er det for sent at rette op. Derfor udvikler vi strategien for Agromek, mens messen er godt kørende. Vi er også opmærksomme på, at når der bliver færre landmænd, så er det en udfordring at holde det samme besøgstal. Det er et vilkår, vi er underlagt, men det gør det kun endnu mere nødvendigt, eksempelvis, at have et mere internationalt udsyn, og få flere udenlandske gæster til Agromek, siger Claus Hermansen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Agromek er en god og stærk messe, der netop har fejret jubilæum med 40 udstillinger, men nu arbejder vi på, hvordan messen skal se ud om 10 og 20 år. Vi ved, at vores udstillere synes, at kvaliteten er rigtig høj, og jeg synes, at vi har et godt udgangspunkt til at kigge på fremtiden. På den måde kan vi justere og holde messen relevant, så den fortsat er et sted, man har lyst til at komme - både som besøgende og udstiller, siger Claus Hermansen.