Abonnementsartikel

Peter Poulsen har løst sit problem med store tomme bygninger på ejendommen i Ørsted.

Peter Poulsen fik for år tilbage et problem, som mange landmænd i Danmark med garanti kan nikke genkendende til - store tomme bygninger. Peter Poulsens tidligere lejere sagde lejemålet op efter 15 år, og han stod tilbage med 1200 kvadratmeter isolerede bygninger med strøm og varme.

- Bygningerne var alt for gode til at rage ned, så noget skulle gøres, fortæller Peter Poulsen, som er planteavler og formand for udvalget Planter og natur i Djursland Landboforening.

I dag har Peter Poulsen, efter lang tids søgen, fundet en lejer, som giver dagligt aktivitet på gården og en ekstra mulighed for indtjening.

Liv på gården

Peter Poulsen havde selv flere ideer til, hvad bygninger kunne bruges til, men følte sig i starten udfordret af, at hans ejendom ikke ligger tæt på motorvejen, som flere lejere ønskede.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi tænkte først på et lagerhotel, men det duede simpelthen ikke med vores beliggenhed, forklarer Peter Poulsen.

Men for fem år siden fik han ved et tilfælde kontakt til racerkøreren John Nielsen, som stod og manglede lokaler, hvor de kunne skrue i racerbiler. En aftale kom straks i hus, og Peter Poulsen sørgede for, at bygningerne blev gjort klar til racerteamet, som også fik en frokoststue.

- Nu er jeg selv ret vild med motorsport, så det var jo spændende. Her er normalt stille, når jeg går her alene på gården, men pludselig er der liv og aktivitet hver dag, lyder det fra Peter Poulsen.

For landmanden er der absolut ingen ulemper ved at leje bygningerne ud. Han er godt tilfreds med, at bygningerne bliver brugt, men har naturligvis også en økonomisk interesse i, at han har fået en fast lejer.

- Det er ingen fed forretning, men vi tjener penge og alternativet er ingen.

Peter Poulsen opfordrer andre landmænd til at få de potentielle fordele, der er ved at have en lejer. For de nye bekendtskaber kan udvikle sig til, at man hjælper hinanden, når det brænder på.

- Landmanden kunne måske give en hånd med, når lejeren havde brug for det, og på den anden side, kunne lejeren måske lige køre et læs korn, hvis der var behov for det. Det har jeg da gjort brug af, og jeg hjælper også, når jeg kan, fortæller Peter Poulsen.

Tænk praktisk

Peter Poulsen forklarer, at det naturligvis er en udfordring, at de fleste ejendomme ligger langt fra en motorvej. Derfor er det nødvendigt at tænke alternativt for at gøre sig selv attraktiv, mener han. Det kunne eksempelvis være mindre husleje, tilbyde en god internetforbindelse eller sørge for, at der bliver foretaget de justeringer i bygningen, som lejer har brug for.

- Man skal være villig til at ofre lidt på det. Der er jo ingen, der gider at sidde at arbejde i en gammel svinestald, hvor det lugter, understreger Peter Poulsen.

Han kunne sagtens forestille sig, at de mange tomme bygninger rundt omkring kunne bruges til en mindre smede- eller tømrervirksomhed, som kunne mangle plads.

- Der går rigtig mange rundt med en iværksætter i maven. De kunne måske afprøve drømmen i et lokale på landet, hvor det ikke er afgørende med en motorvej, og hvor man måske kan larme lidt.