Bæredygtigt Landbrug mener, at en række embedsmænd har ansvaret for at have vildledt befolkningen, regeringen, EU og Folketinget.

- Ja, og den danske dommerstand, tilføjer Flemming Fuglede Jørgensen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han mener, at dommerne er vildledt, fordi lovene bygger på ulovligt og manipuleret grundlag.

- De har dømt et stort antal landmænd for påståede forseelser efter love, der bygger på forkert grundlag. De landmænd skal have erstatning - også for tort, svie og smerte. Embedsmændene skal fyres og bøde for det. De skal retsforfølges, kræver Flemming Fuglede Jørgensen.

Minister lyver

BL-formanden mener, at embedsmændene desuden har manipuleret skiftende fødevareministre og miljøministre.

- Esben Lunde Larsen har sagt, at han stoler på sine embedsmænd. Men de har fået ham til at lyve, blandt andet på vores generalforsamling. Jeg siger ikke, at han står bevidst og lyver. Men det er løgn, der kommer ud af hans mund, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

- Og når jeg så kritiserer embedsmændene, siger Esben Lunde Larsen, at han gerne ser, at jeg ikke nævner enkeltpersoners navne blandt embedsmændene, fordi de bare passer deres arbejde, fortæller Flemming Fuglede Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvmodsigende

Ifølge Fuglede Jørgensen har embedsmændenes og ministerens flere gange har været selvmodsigende.

- Jeg fatter ikke, at minister og embedsmænd sætter deres karriere på spil med deres skiftende forklaringer. Og de skal ikke lykkes med at sænke mørkelygten over denne sag. Det går ikke og er nedbrydende for dansk demokrati. Selv en femteklasses elev vil kunne gennemskue sagen, mener Flemming Fuglede Jørgensen.

Total oprydning

- Vi er nødt til at kræve total oprydning. Bæredygtigt Landbrug arbejder intenst med sagen, både med praktiske, faglige og juridiske aspekter, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Han fremhæver foreningens advokat Hans Sønderby som en ildsjæl med en vedholdende karakter, som ministeriet ikke er vant til at møde.

- Det er første gang, de oplever, at landbruget bliver ved med at kæmpe. Og de kan godt regne med, at vi bliver ved, for jo mere jeg ser på det, jo mere rædselsslagen bliver jeg over, at det kan foregå i Danmark, siger BL-formanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og når nogen spørger, hvorfor, vi bliver ved med at rode rundt i det vand, er svaret, at det er hele grundlaget for misregimentet, tilføjer han.

- Vi er heldigvis nået dertil, at selv Landbrug & Fødevarer har erkendt, at vi har været udsat for forkert regulering. Det er også på tide. For fem år siden ekskluderede de landmænd med gødningssager, siger Flemming Fuglede Jørgensen.