Abonnementsartikel

4H havde samlet 70 ledere, frivillige og medlemmer til Landsmøde i weekenden på Dalum Landbrugsskole

Landsmødet blev som altid brugt til at diskutere og beslutte, hvad der skal arbejdes med i det kommende år i 4H.

- Der var en rigtig god stemning på årets Landsmøde, og vi fik sat en tyk streg under, at vi er på rette vej. Der var god opbakning til ledelsens forslag til ændringer, og så var der kampvalg til ledelsespladserne, som altid er godt, fortæller Henrik Dalum, landsformand i 4H.

Vi er meget tilfredse med årsresultatet, og det giver ro i foreningen, når vi kan præsentere overskud

- Henrik Dalum, landsformand i 4H.

Han kunne præsentere de fremmødte for et pænt overskud i regnskabet for 2016, hvor 4H kom ud med et overskud på 382.000 kr.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er meget tilfredse med årsresultatet, og det giver ro i foreningen, når vi kan præsentere overskud. Det er nu andet år i træk at det er lykkedes, påpeger Henrik Dalum.

På Landsmødet blev der valgt et nyt medlem til landsledelsen, det var Lene Toftebæk fra Stevns 4H. Maiken Hansen og Rene Lauritsen blev genvalgt. Der blev også valgt to suppleanter, Hans Kr. Madsen og Jesper Ingleby, sidstnævnte er ny i 4H ledelsen.

Ny strategi skal forklare 4H

I formandens beretning var der bl.a. fokus på, at 4H's populære Madskoler stadig trækker mange deltagere, og det store haveprojekt Fælleshaver i byen, trækker også stadig nye medlemmer til, og i den forbindelse er fire nye 4H klubber startet op.

Både Madskolerne og Fælleshave-projektet er god markedsføring for 4H. Og jeg er sikker på, at der de næste år også kommer til at ske en udvikling. Vi skal have en større og stærkere forening, og det skal vores nye strategiarbejde sikre,? forklarer Henrik Dalum.

4Hs landsledelse igangsatte i 2016 'Strategi 2022', og Landsmødet blev brugt til at løfte lidt af sløret for det arbejde. Det er 4Hs nye kontorleder Hans Jørgen Hvitved, som har fået til opgave at facilitere strategiprocessen.

- Kort sagt, så arbejder vi på, at 4H skal gøres nemmere at forstå for andre. Vores kerneaktiviteter i 4H, dyr, mad og natur, er utrolig oppe i tiden og meget populære blandt både børn og voksne. Så selvom vi er en over 100 år gammel forening, så er vores aktiviteter mere moderne end nogensinde, og det skal vi selvfølgelig udnytte til at øge medlemsantallet, påpeger Henrik Dalum.