Ceva Animal Health udvider engagementet på svineområdet markant, og kan nu tilbyde danske svineproducenter et bredere sortiment af vacciner. I forbindelse med Boehringer Ingelheims køb af Merial har ni produkter skiftet hænder, og det er disse produkter, Ceva har købt rettighederne til. På vaccine-siden drejer det sig om Parvoruvax Vet., Circovac og Progressis Vet.

Især Parvoruvax Vet. er særdeles velafprøvet og et kendt produkt i forbindelse med kontrollen af rødsyge og parvovirus hos svin. Produktet har mere end 20 år på bagen, og på verdensplan er der anvendt over 200 millioner doser. Det svarer til, at der vaccineres 20 søer med Parvoruvax Vet. hvert minut, døgnet rundt, året rundt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er selvfølgelig meget tilfredse med, at vi fik muligheden for at overtage produktionen, udviklingen og salget af disse ni produkter. Udvidelsen af vores sortiment kommer uden tvivl til at få stor betydning for omsætningen. Ceva i Danmark bliver markant stærkere på produkter til svin, hvilket stemmer perfekt overens med Cevas globale målsætning om at blive førende inden for vacciner og lægemidler til svin ? ligesom vi er det på fjerkræområdet. Her i Danmark udgør Circovac og Cevas vaccine MHyogen et stærkt makkerpar, når der skal beskyttes mod PCV2 og mycoplasma, fortæller Henrik Balleby, dyrlæge ved Ceva.

- Med de ni nye produkter i porteføljen får vi meget mere at tilbyde de danske svineproducenter ude på gårdene. Vi kommer til at arve en del af den videnskabelige knowhow fra Louis Pasteur, som vi nu skal integrere i vores nuværende forretning, og vil fortsat have fokus på faglig rådgivning og et højt serviceniveau, siger Henrik Balleby.

Fordobler staben

Udover svinevaccinerne overtager Ceva også en række smertestillende og antiinflammatoriske produkter til svin, kvæg, heste, hunde og katte. Udvidelsen af sortimentet har skabt behov for flere ressourcer, og Ceva har derfor også ansat tre af Merials tidligere medarbejdere. Det drejer sig om Christian Rasmussen, der er tiltrådt som ny Business Unit Manager for produktionsdyr, samt dyrlæge Michael Albin Larsen og svineproduktionskonsulent Henrik Bech Pedersen. Desuden tiltræder den nuværende formand for Veterinærmedicinsk Industriforening, svinefagdyrlæge Lisa Pontoppidan, stillingen som Nordic Head den 1. juni 2017.

- Det kræver flere hænder, når vi skal udvide vores engagement og samarbejde med nuværende kunder, og vi glæder os til at tage fat på opgaven sammen med vores nye kolleger i Ceva, fortæller Henrik Balleby.

Ceva etablerer fremstillingen af de nye vacciner på Cevas højteknologiske produktions- og forskningsanlæg i Ungarn, Ceva Phylaxia.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ceva Animal Health A/S er den danske afdeling af det globale medicinalfirma Ceva Sante Animale, der har hovedsæde i Libourne i Frankrig. Det danske datterselskab har til huse i Vejle. Ceva leverer lægemidler, vacciner og frihandelsvarer til alle dyrearter, som hovedsageligt produceres på egne fabrikker i EU.