Abonnementsartikel

Formanden for den nystiftede forening Welfare Pige, Jonas Würtz, roser Miljø- og fødevareministerens nye mærkeorden velkommen.

Formanden for den nystiftede forening Welfare Pigs Jonas Würtz hilser Miljø- og fødevareministerens nye mærkeorden særligt velkommen og håber, at det kan fremme efterspørgslen efter velfærdsgrise fra danske og udenlandske forbrugere.

- Vi er en gruppe griseproducenter, som i mange år har eksperimenteret med at have løse søer i farestalden. Vi mener, at det giver den bedste trivsel for vores grise, men der er også nogle praktiske udfordringer, fortæller Jonas Würtz.

- Vi brænder for vores produktion af indendørsvelfærdsgrise, som vi med stor stolthed gerne viser frem, siger Jonas Würtz og fortsætter:

- Samtidig er vores indendørsvelfærdsgrise mindre miljø- og klimabelastende, end hvis de var produceret udendørs.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vores stalde er for eksempel dyrere at etablere, og derfor er det helt afgørende for udviklingen af vores løsdriftssystemer, at forbrugerne indser, at grise, som er løse hele livet, har hele haler, fri adgang til halm eller grovfoder, og som er passet af engagerede, dygtige landmænd, har en kvalitet, som de vil vælge og betale en mindre ekstrapris for, siger Jonas Würtz.

Med Miljø- og fødevareministerens lancering af en ny mærkeordning håber Jonas Würtz, at forbrugerne opdager, at for en beskeden merpris kan man få en miljøvenlig velfærdsgris.

I vores forening er der i dag en overskudsproduktion af velfærdsgrise, og derfor er Miljø- og fødevareministeren og/eller den tidligere fødevareminister og initiativtager, Dan Jørgensen, meget velkommen til at tage på en charmeoffensiv til vores nærmeste nabolande og slå et slag for de nye danske velfærdsgrise.