ExactApply fra John Deere giver mulighed for styring af væskemængden med sprøjten på enkelt dyseniveau - uden at tage hensyn til tryk eller dyser.

Systemet er opbygget af pulserende væskemængde (PWM) med et interval på 50 hertz, hvilket betyder, at dyserne kontrollere flowet i impulser, det betyder eksempelvis at dyserne kan opretholde samme tryk ved en hastighedsforøgelse fra 10 til 30 kilometer i timen eller øge væskemængden fra 100 til 300 liter - uden at det har indflydelse på trykket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Systemet blev vist frem på Sima 2017, men ExactApply kommer først på markedet i 2018. John Deere fortæller, at ved den pulserende mængde arbejdet systemet med tre gange så høj en frekvens, som tradionelle systemer. Systemet er opbygget af seks dyser, som der automatisk skiftes mellem, samt to elektriske drevne ventiler.

Kan sprøjte i kurver

Væskemængden kan ved hjælp af de to ventiler styres ved hvert enkelt dyse, hvilket betyder, at dyserne automatisk kan justere sprøjtevæksen ved kørsel i kurver på tværs af bommen.

Bommen er oplyst af LED-lys, som samtidigt vil advarer chaufføren om eventuelle fejl på de enkelte dyser. Desuden vil fejlmeldingerne også blive vist på terminalen i kabinen, så chaufføren ikke betyder, at se bagud for at opdage eventuelle fejl.

Det hele er koblet op på GPS, hvilket også betyder, at sprøjten vil lukke ned i sektioner på enkeltdyse niveau ved kørsel i kiler eller lignende.