Hos Brørup Traktor- & Maskincenter oplever man stigende behov for undergrundsløsning.

Mange marker lider af de tunge maskiners voldsomme belastning og trænger til at jorden blive løsnet. Om det så er generelt problem efter mange års stigende marktryk, eller det kun er i og omkring køresporene, jorden er komprimeret efter år med uheldigt vejrlig, er meget forskelligt afhængigt af de lokale forhold. Måske er behovet for undergrundsløsning udelukkende til stede i specielt sårbare "pletter" på marken. Dem kender landmanden sikkert fra sidste års høst.

- Vi fornemmer, at problemet er stigende, for mange af vores kunder taler om det, fortæller Svend Aage Jensen fra Brørup Traktor- & Maskincenter, der har købt et parti Mandam undergrundsløsnere:

- Og derfor har vi taget et parti hjem, så landmændene kan nå at få undergrundsløsnerne leveret og taget i anvendelse her til forårsarbejdet.

Han erkender blankt, at det er lidt af et sats, men omvendt er det for sent at bestille redskaber hjem fra fabrikken, hvis kunderne først konstaterer behovet, når de kører i marken.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Maskinerne er af typen Mandam MGP undergrundsløsnere med op til fire meters arbejdsbredde og otte tænder med boltsikring. De kraftige redskaber har fast tre-punktsophæng, men kan leveres med en svær, hydraulisk tre-punktslift. MGP har buede tænder, hvilket sikrer en god jordsøgning på de fleste jordtyper, og tændernes design sikrer, at jorden løsnes i hele arbejdsbredden.

Mandam MGP er designet så undergrunden løsnes, uden at den blandes op i de øverste jordlag, eller der samtidigt laves store åbninger i overfladen. Med en arbejdsdybde helt ned til 80 centimeter reetableres det kapilære system, så jordens vandledningsevne øges, og jordbundsforholdene forbedres. Det sikrer alt sammen årets afgrøder bedre vækstvilkår, et sundere rodnet og resulterer sandsynligvis i et højere udbytte, lyder det fra Brørup Traktor- & Maskincenter.